2020-02-08 08:45:00
GMC Hummer
GMC Hummer
Zdroj: GM

Hummer sa vracia. Ako elektromobil

GMC počas SuperBowlu oživilo legendárne meno. Hummer prichádza ako prvý elektrický pikap.

GMC s ním chce dokonca predbehnúť konkurentov v podobe Tesly Cybertrucku a Rivianu R1T a byť na americkom trhu prvým elektrickým pikapom vôbec.

Hummer EV zažil svoju predpremiéru počas tridsaťsekundového šotu v televízii počas finále amerického futbalu – pri SuperBowle. S novým Hummerom spojil GMC tvár výnimočného basketbalistu LeBrona Jamesa. Myšlienkou kampane je - quiet revolution - tichá revolúcia.

Hummer EV bude oficiálne predstavený v máji tohto roka. Vyrábať sa bude v štáte Michigan v závode GM Detroit Hammtrack Assembly s dielcami pochádzajúcimi z celého sveta.

Zdroj: GM

Zatiaľ nie je jasné, aký dojazd, či nosnosť alebo maximálnu hmotnosť súpravy bude mať tento elektrický obor, no zaujať chce výraznými výkonnostnými parametrami. Mal by disponovať až trojicou motorov s celkovým systémovým výkonom prevyšujúcim 1000 koní a s krútiacim momentom takmer 16-tisíc Nm. Samozrejme, tento fígeľ s očarujúco veľkým krútiacim momentom nepoužíva GMC ako prvé a určite nebude posledné. Ide o údaj, ktorý bežne výrobcovia neuvádzajú. Krútiaci moment uvádzajú na „výstupe“ z motora. Tu ide o krútiaci moment odovzdaný priamo na kolesá (za prevodovkou). Ide teda o násobne vyšší krútiaci moment, no tak či onak ide o obdivuhodné číslo. Dokumentuje to údaj zrýchlenia z 0 na 100 km/h – za cca 3 sekundy.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: GMC

Komentáre k článku


Stream naživo