2020-02-10 02:00:00
Vodička skoro 3 promile
Vodička skoro 3 promile
Zdroj: KR PZ Bratislava

Mala skoro tri promile, tvrdila, že musí ísť pre deti do školy

10. februára – Dopravnému policajtovi sa v čase osobného voľna nepozdávala jazda Nissanu Quahqai.

      Vozidlo jazdilo po Gagarinovej ulici v Bratislave. Okrem toho, že vozidlo prechádzalo v ľavom jazdnom pruhu veľmi pomalou jazdou, vodička vytáčala motor vozidla do vysokých otáčok až tak, že vo vzduchu bolo cítiť silný zápach spálenej spojky. Keď vozidlo odbočilo na Ďatelinovú ulicu, kde vodička narazila do obrubníka a preskočila stredový ostrovček, policajt sa rozhodol konať. Rozbehol sa za vozidlom, ktoré už malo na kolesách dva defekty a vodičku vyzval k zastaveniu vozidla.

      Vodička po zastavení z vozidla takmer vypadla. Policajtovi mala uviesť že pila, ale že ešte musí ísť pre deti do školy. Policajt ihneď privolal dopravných policajtov, ktorí po príchode vodičku podrobili dychovej skúške na alkohol. Tá s výsledkom 1,31 mg/l alkoholu v dychu, slová vodičky o pití pred jazdou potvrdila.

      Opakovaná dychová skúška skončila ešte s vyššou hodnotou. Výsledok bol 1,40 mg/l alkoholu v dychu, čo predstavuje takmer 3 promile! Na základe týchto okolností vodičku eskortovali na policajné oddelenie, kde bola obvinená z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. V prípade preukázania viny jej hrozí v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody až na dva roky.

      Je šťastím, že táto vodička nespôsobila dopravnú nehodu, ktorá mohla zanechať následky na životy a zdraví nevinných. Vodiči - že alkohol znižuje schopnosť sústrediť sa, správne a v čas reagovať na situáciu v cestnej premávke. Preto po požití alkoholu alebo návykových látok vyhnite sa jazde a na spôsob svojej prepravy použitie mestskú hromadnú dopravu, taxislužbu, alebo oslovte niekoho, kto nepil. Polícia naďalej nebude tolerovať u vodičov jazdu pod vplyvom alkoholu, keďže na Slovensku platí tzv. „ nulová tolerancia“ výšky hladiny alkoholu v dychu, respektíve v krvi.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Bratislava

Komentáre k článku


Stream naživo