2020-01-08 01:25:00
Štrajk autodopravcov v Bratislave
Štrajk autodopravcov v Bratislave
Zdroj: TASR

Vodiči pozor: aj dnes bude protest autodopravcov v Bratislave

Dopravnú situáciu včera v Bratislave komplikoval štrajk autodopravcov.

Štrajk, ktorý bol včera v Bratislave ohlásený na 11.00 hodinu začal s približne hodinovým meškaním. Takto to vyzeralo na mieste približne o dvanástej. Na štrajkujúcich čakali politici, novinári a polícia, ktorá si na zabezpečenie poriadku preventívne zobrala aj obrnené vozidlo. 

Zdroj: Ján Hargaš

Štrajkujúci autodopravcovia doviezli na križovatku ulíc Rožňavská a Tomášikova do 20 kusov nákladných a úžitkových vozidiel a niekoľko osobných automobilov.

Zdroj: TASR

Vozidlá odstavili v pravom pruhu v smere do centra na Rožňavskej. Polícia preventívne uzavrela úsek Rožňavskej od križovatky s Turbínovou až po križovatku s Tomášikovou a odkláňala dopravu. Uvedený úsek bolo možné prejsť jedine prostriedkom hromadnej dopravy. Vjazd do mesta v smere od Senca tak bol s blížiacou sa špičkou čoraz komplikovanejší. Uzatvorená Rožňavská a odklon dopravy spôsobili kolóny na Galvaniho, na Vajnorskej a v špičke sa upchávali aj spojnice. Vyššia hustota bola aj na Račianskej ulici a ďalších. Zdržanie sa pohybovalo v rozmedzí od cca 15 do 30 minút. K večeru sa situácia upokojila. Vzhľadom na školské prázdniny i informovanosť verejnosti bola včera počas dňa viditeľne nižšia hustota premávky ako v iné dni o takom čase. Školské prázdniny ale končia dnes a štrajk bude podľa informácií polície pokračovať.

Polícia upozornila, že v stredu bude od skorých ranných hodín opäť uzatvorená Rožňavská ulica. Komplikácie pri vjazde do mesta tak možno očakávať už od rána.

Súbežne prebiehal štrajk aj inde na Slovensku. Nespokojnosť vyjadrili vodiči kamiónov na Orave, či v Košiciach. 

 

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo