2019-12-21 02:55:00
Nehody s chodcami Trnavský
Nehody s chodcami Trnavský kraj
Zdroj: KR PZ Trnava

Chodci voči autám neuspeli, na Štedrý večer budú chýbať

21. decembra – Nehôd chodcov rapídne pribudlo, nevyhli sa im ani alkoholom posilnení.

Hovorí sa, že nad opitými bdejú anjeli strážni. Potúžení vyviazli z nehôd naozaj lepšie... Žiaľ mnoho chodcov sa už za štedrovečerný stôl neposadí.

Výrazne sa zvýšil počet nehôd chodcov v Trnavskom kraji. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Mária Linkešová. V okrese Galanta prišiel v sobotu (14.12.) o život 34-ročný muž. „Neosvetlený sa pešo presúval smerom od Galanty na Sládkovičovo, bez reflexných prvkov a po strede cesty. Vodič, ktorý ho zachytil, ho nemal šancu vidieť. Polícia alkohol u vodiča nezistila,“ uviedla Linkešová.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

      K ďalšej nehode s účasťou chodkýň prišlo v pondelok 16. decembra v meste Senica mimo priechodu pre chodcov. „Ešte za tmy, ráno, vykročili na cestu spoza autobusu tri staršie ženy bez toho, že by sa presvedčili, či je to pre nich bezpečné. Ženy vo veku 81, 62 a 75 rokov skončili v nemocnici a zo zranení, ktoré utrpeli pri náraze s autom, by sa mali liečiť približne niekoľko týždňov," doplnila krajská policajná hovorkyňa. Dychová skúška 21-ročnej vodičky bola negatívna. Obe nehody polícia naďalej vyšetruje.

Zdroj: KR PZ Trnava

      V ten istý deň vbehol v Trnave na Hlbokej ulici pri čerpacej stanici ešte len 6-ročný chlapec na priechod pre chodcov, aj keď svietilo červené svetlo stoj. Vodič, ktorý bol v tesnej blízkosti priechodu, sa snažil nárazu vyhnúť, no vzhľadom na krátku vzdialenosť došlo k zrážke s dieťaťom. Dieťa utrpelo vážne poranenie nohy a previezli ho do nemocnice. Polícia alkohol u vodiča nezistila.

      Aj na východnom Slovensku bolo plno nehôd s chodcami. S ťažkými zraneniami skončila 37-ročná Košičanka, ktorú v utorok (17.12.) podvečer zrazilo v Košiciach auto. Žena vošla na cestu na červenú a navyše jej pri dychovej skúške namerali 0,6 promile. Zo zranení sa bude liečiť minimálne 6 týždňov.

     Opitého chodca zrazilo auto aj v obci Dlhá Ves v okrese Rožňava. Ako informovala košická policajná hovorkyňa Lenka Ivanová, 60-ročný muž náhle vošiel do cesty prichádzajúcemu vodičovi Mitsubishi Pajero, ktorý práve predbiehal iné auto. Chodca zachytil spätným zrkadlom. Muž spadol na cestu a vyviazol s ľahkými poraneniami. Pri dychovej skúške mu namerali 1,75 promile.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

Pri nehodách prišli o život dve chodkyne

      Dve chodkyne prišli o život pri nehodách v stredu 18.12. v Košickom kraji. Prvá sa stala predpoludním v Trebišove na Komenského ulici. Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová uviedla, že 68-ročný vodič Suzuki Ignis zrazil na priechode pre chodcov 60-ročnú ženu. Chodkyňu vo vážnom stave s ťažkými zraneniami previezli do nemocnice, kde v nočných hodinách zraneniam podľahla. Vodičovi alkohol nezistili. Polícia začala trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví s následkom smrti.

      Druhá tragédia sa stala okolo 13:00 na Masarykovej ulici v Michalovciach. Iba 18-ročnú dievčinu zrazil 22-ročný vodič dodávky, ktorý cúval po chodníku. Ako uviedla Mésarová, zadnou časťou narazil do tínedžerky, ktorá išla po chodníku. Dievča nehodu neprežilo. Vodiča obvinili z usmrtenia a spracovaný bol aj podnet na jeho vzatie do väzby. Za tento skutok, spáchaný závažnejším spôsobom konania z nedbanlivosti, mu hrozí trest na dva až 5 rokov.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Košice

Komentáre k článku


Stream naživo