2019-12-18 06:45:00
Chodec bez reflexných prvkov
Chodec bez reflexných prvkov prišiel o život
Zdroj: KR PZ Nitra, Facebook/Polícia SR

„Neviditeľný“ chodec prišiel o život, niečo mu chýbalo

18. decembra – Pri dopravnej nehode v Želiezovciach v okrese Levice zomrel 68-ročný muž

      Stmieva sa, zmráka sa, k noci sa chýli... - slovami básnika výstižne vyjadrené, čo sa teraz deje - brieždi sa neskoro a súmrak prichádza skoro. Treba svietiť oveľa skôr a viac - a chodci by sa mali čo najviac zviditeľnič, aby ich bolo vidno.

      Tohtoročné Vianoce budú veľmi smutné pre veľa rodín na Slovensku. Pridá sa k nim aj rodina muža, ktorého v piatok (13. 12.) podvečer zrazilo v Želiezovciach osobné motorové vozidlo. Na Mierovej ulici v blízkosti priechodu pre chodcov chcel prejsť cez cestu.

Zdroj: KR PZ Nitra, Facebook/Polícia SR

      Chodcovi chýbalo niečo, čo by mu možno zachránilo život. „Chodec chcel prejsť na Mierovej ulici cez cestu v blízkosti priechodu pre chodcov. Vodič ho Opla však v tme pravdepodobne nevidel, pretože muž mal oblečené tmavé oblečenie a žiadne reflexné prvky,“ informovala Polícia SR na sociálnej sieti. Aj napriek pomoci záchranárov chodec na následky zranení zomrel.

      Dopravná polícia z Levíc okolnosti a mieru zavinenia tejto tragédie vyšetruje. Pomôže jej pri tom aj znalecký posudok znalca z odboru cestnej dopravy, ktorý bol pribratý do vyšetrovania.

Zdroj: KR PZ Nitra, Facebook/Polícia SR

      „Vyzývame chodcov, aby dbali na nosenie reflexných prvkov za zníženej viditeľnosti aj v mestách a obciach. Reflexný prvok – pásik, alebo vesta nie sú módnym hitom, ale pomáhajú zvýšiť bezpečnosť chodcov. Vodiči, ktorí zbadajú neoznačeného chodca v tme na poslednú chvíľu, o tom vedia svoje. Reflexný prvok mohol aj v tomto prípade chodcovi zachrániť život,“ upozornila polícia.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Nitra

Komentáre k článku


Stream naživo