2019-12-20 02:20:00
Skončil s autom v
Skončil s autom v potoku v Leviciach
Zdroj: KR PZ Nitra

Dve nehody na dvoch miestach – dvakrát auto v potoku

20. decembra – Jeden nedal prednosť na hlavnej, druhý dostal šmyk a prevrátil sa do potoka.

            Levických dopravných policajtov vyslali v pondelok 16. decembra k dopravnej kolízii, po ktorej jeden z účastníkov skončil s autom v potoku Perec.

      33 ročný vodič Volva pravdepodobne nedal prednosť v jazde po hlavnej ceste idúcemu BMW. Po zrážke zostalo BMW na ceste a jeho 35 ročný vodič utrpel zlomeninu ruky. Osádka Volva však musela vystúpiť do studenej vody levického potoka.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Okolnosti a miera zavinenia tejto dopravnej nehody sú predmetom vyšetrovania. Poverený policajt Okresného dopravného inšpektorátu začal trestné stíhanie vo veci trestného činu ublíženia na zdraví.

Skončil s autom v potoku - prevrátil sa na strechu

      Na ceste II/517 mimo obce Počarová v okrese Považská Bystrica sa v utorok 17.12. stala dopravná nehoda, pri ktorej osobné auto Mitsubishi Pajero skončilo v potoku.

Zdroj: KR PZ Trenčín
Zdroj: KR PZ Trenčín

      K dopravnej nehode malo dôjsť tak, že 53-ročný vodič jazdil po uvedenej ceste v smere od Považskej Bystrice do Domaniže, pričom pri prejazde ľavotočivej zákruty s vozidlom dostal šmyk, v dôsledku neprispôsobenia rýchlosti jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a stavu a povahe vozovky. Následne s autom prešiel vpravo mimo vozovku, kde sa prevrátil na strechu do vodného toku Domaniža.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Pri dopravnej nehode došlo k ľahkému zraneniu 53-ročného vodiča. Alkohol u vodiča nebol zistený.

      Poznámka redakcie: Bolo by zaujímavé zistiť, prečo sa v danom úseku stáva viac dopravných nehôd. Cesta je tam v zákrute klopená von a nie do zákruty – stačí menej skúsený, alebo miestnych pomerov neznalý vodič a dopadne rovnako. Pomohlo by osadenie značky s najvyššou povolenou rýchlosťou, pri vlhkej ceste možno maximálne 40 km/h. Riešením je opraviť úsek cesty do dormálneho stavu, aby policajti nemuseli používať to obligátne: „vodič neprispôsobil rýchlosť jazdy svojim schopnostiam, vlastnostiam vozidla a stavu a povahe vozovky...“


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Nitra, KR PZ Trenčín

Komentáre k článku


Stream naživo