2019-10-15 01:35:00
D4,R7 vizualizácia
Ilustračné foto
Zdroj: obchvatbratislavy.sk

Pri križovaní D4/D1 došlo k zásadnej zmene technického riešenia

V prípade križovania diaľnice D4 a D1 došlo k zásadnej zmene technického riešenia.

Národná diaľničná spoločnosť (NDS) by mala mať v tomto mesiaci vydané stavebné povolenie na túto zmenu. Uviedol to štátny tajomník rezortu dopravy Peter Ďurček na štvrtkovom zasadnutí parlamentného hospodárskeho výboru.

"Križovatka D1/D4, tam došlo k zásadnej zmene technického riešenia kvôli problémom s majetkovoprávnym vysporiadaním a s odporom obcí, ktorých sa to dotýka, a záujmových združení, ale napriek tomu aj to nové technické riešenie počíta s tým, že by sa to malo stihnúť v pôvodných termínoch," priblížil.

Pôvodné riešenie počítalo s tým, že najskôr postaví svoju časť na križovatke štát a koncesionár sa na to napojí. Svoju časť však po novom zrealizuje najprv koncesionár a NDS sa následne napojí. Súčasný návrh je taký, že D1 pôjde ponad D4.

Ďurček skonštatoval, že práce na D1 sú spojené aj s dopravnými obmedzeniami, a je ich možné uskutočniť len v letných mesiacoch. Ak by sa to nestihlo realizovať v lete budúceho roka, bolo by to podľa jeho slov možné až v lete nasledujúceho roka. Zároveň by mali byť prijaté opatrenia, aby boli čo najmenej ovplyvnení vodiči.

Ministerstvo dopravy a výstavby SR predstavilo vo štvrtok členom výboru správu o stave projektovej prípravy, výbere zhotoviteľa a procesu výstavby na prvej a druhej etape budovania križovatky D4/D1.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR

Komentáre k článku


Stream naživo