2019-10-13 18:38:05
AAA Auto Škoda
AAA Auto Škoda
Zdroj: AAA Auto

Rastie záujem o ojazdené autá. Najviac o zánovné vozidlá

Sieť autocentier AAA Auto, ktorá spadá pod spoločnosť Aures Holdings, predala v tomto roku na Slovensku 13.500 jazdených vozidiel.

V rámci celého holdingu, ktorý okrem Slovenska zastrešuje aj spoločnosti v Česku, Maďarsku a Poľsku, predstavoval predaj od začiatku roka 65.000 vozidiel. Ako uviedla v stredu na stretnutí s médiami generálna riaditeľka spoločnosti Karolína Topolová, v súčasnosti na Slovensku funguje 16 pobočiek a zamestnáva 461 zamestnancov. AAA Auto je najväčším predajcom áut v regióne. Predáva výrazne viac automobilov, než akýkoľvek iný podnikateľský subjekt. Pravda, s výnimkou samotných automobiliek predávajúcich nové autá (tie však autá predávajú cez importy a ďalšie subjekty). Odznelo to na tradičnom stretnutí vedenia AAA Auto s novinármi na tlačovej konferencii v Bratislave.

Spoločnosť tento rok na Slovensku posilnila svoju pobočku v Bratislave-Petržalke, a to otvorením ďalšej výkupnej pobočky na Bajkalskej ulici, bližšie k centru mesta. K ďalším novootvoreným pobočkám sa radí aj Prievidza, kde taktiež vznikla výkupná predajňa, aby obyvatelia mesta a blízkeho okolia nemuseli cestovať do predajní v Žiline alebo v Trenčíne.

Pod skupinu Aures Holdings spadá okrem siete autocentier AAA Auto aj obnovená značka Mototechna. "Čo sa týka štruktúry predajov, zaznamenávame neustály rast podielu zánovných áut predávaných pod značkou Mototechna. V súčasnej dobe sa na Slovensku blíži k 17 % a v susednej Českej republike tvorí už viac než pätinu z celkových predajov. Mototechna za dobu svojej existencie predala v oboch štátoch už 60.000 automobilov. Koncept zánovných áut rozvíjame aj v Poľsku a Maďarsku, kde je predaj pod značkou AAA Auto Premium," povedala Topolová.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: TASR, AAA Auto

Komentáre k článku


Stream naživo