2019-10-09 02:00:00
Nehoda Ružomberok alkohol
Nehoda Ružomberok alkohol
Zdroj: KR PZ Žilina

Alkohol, pijatika, chľast – za volantom!!

9. októbra – Dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky venuje polícia v Žilinskom kraji pozornosť aj v tomto roku.

      Napriek tomu sa podgurážení vodiči objavujú pravidelne na cestách. Štatistiky ukazujú, že ich stále veľa. Tak napríklad v 38. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom 34 podgurážených vodičov. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 10 nafúkali nad 1 promile, u 9 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile.

      Dvaja z vodičov motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravnú nehodu a dvaja z kontrolovaných vodičov sa dychovej skúške odmietli podrobiť. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 11 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku.

      Aj v 40. týždni tohto roka zaevidovala polícia na cestách v kraji celkom 44 vodičov pod vplyvom alkoholu. Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel 16 nafúkali nad 1 promile, u 12 vodičov bolo zistené požitie alkoholických nápojov pod 1 promile.

      Piati z vodičov motorových vozidiel spôsobili pod vplyvom alkoholu dopravné nehody. Kontrolám sa nevyhli ani nemotoroví účastníci, tentokrát 11 cyklistom policajti namerali pozitívnu dychovú skúšku. Všetci uvedení vodiči čelia obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Zdroj: KR PZ Žilina

Jedna z nehôd, ktoré boli v Žilinskom kraji sa stala v Ružomberku ešte 25. septembra nadránom. Vodič s čerstvým vodičským preukazom šoféroval pod vplyvom alkoholu. Mladý muž vo veku 18 rokov viedol osobné motorové vozidlo značky Ford Mondeo po ulici Andreja Bernoláka od hlavnej pošty, smerom na Dončovu ulicu. Tam vyšiel s vozidlom mimo vozovky, prednou časťou vozidla narazil do stĺpa, na ktorom sú osadené kamery MsP Ružomberok. Stĺp poškodil a po príchode hliadky Policajného zboru na miesto bol podrobený dychovej skúške. Bola s pozitívnym výsledkom 0,88 mg/l čo je 1,83 promile.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

Alkohol je zlý spolujazdec a za volant, či riadidlá nepatrí.

Polícia apeluje na vodičov, aby jazdou pod vplyvom alkoholu neohrozovali svoj život a životy ostatných účastníkov cestnej premávky. Nielen z dôvodu, že sa dopustia priestupku alebo trestného činu, ale najmä preto, že následky dopravných nehôd zavinených práve vodičmi pod vplyvom alkoholu bývajú v mnohých prípadoch tragické. Každý by mal začať od seba, teda uvedomiť si, že kombinácia alkoholu a šoférovania nikdy nejde dokopy.

Polícia žiada všetkých účastníkov cestnej premávky, aby sa na cestách správali disciplinovane, ohľaduplne, plne sa venovali vedeniu vozidla, sledovali situáciu v cestnej premávke a dodržiavali dopravné predpisy. Každý účastník cestnej premávky môže svojím zodpovedným prístupom prispieť k väčšej bezpečnosti na našich cestách. Preto polícia vyzýva: Jazdite bezpečne!

AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo