2019-10-07 06:50:00
Ford Ranger v potoku
Ford Ranger v potoku
Zdroj: KR PZ Košice

Vodiča na východe asi premohla únava, vodičov na Orave tiež...

6. októbra – Ešte 1. októbra v popoludňajších hodinách sa na rovnom úseku cesty stala nepríjemná nehoda.

      Sedemdesiatročný vodič vozidla Ford Ranger, možno aj v dôsledku únavy, zišiel v Košickom kraji s vozidlom mimo vozovku vľavo v smere svojej jazdy.

      Pravou prednou časťou vozidla narazil do zábradlia mosta, v dôsledku čoho vozidlo vymrštilo a to následne dopadlo na kolesá do potoka.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Pri dopravnej nehode došlo k ťažkému zraneniu vodiča s predpokladanou dobou liečenia nad 6 týždňov. Dychová skúška bola negatívna. Poškodením zábradlia vznikla Správe ciest Košického samosprávneho kraja škoda 1000,- € a na vozidle vznikla škoda 10 000,- €.

Zdroj: KR PZ Žilina

      Čo bolo príčinou nehody na Orave o dva dni neskôr, kde sa zrazili vozidlá Ford a Audi na rovnej ceste, sa zatiaľ vyšetruje. Zatiaľ to vyzerá tak, že príčinou bol mikrospánok jedného z vodičov. Preto polícia v súvislosti so sychravým počasím a zníženou viditeľnosťou vyzýva vodičov k zvýšenej opatrnosti na cestách. Vodiči majú sťažené podmienky na jazdu, pretože kombinácia dažďa, mrholenia, poľadovice, tmy a mokrej vozovky si vyžaduje maximálnu koncentráciu.

Zdroj: KR PZ Žilina
Zdroj: KR PZ Žilina

      Pamätajte, jazdu treba vždy prispôsobiť stavu a povahe vozovky, poveternostným podmienkam i svojim schopnostiam a zručnostiam. Rátať treba aj s tým, že vo vyjazdených koľajach môže stojaca voda najmä v zákrutách spôsobiť šmyk. Tomu sa dá predísť len prispôsobením rýchlosti. Dôležité je jazdiť vždy opatrne, dodržiavať medzi vozidlami bezpečnú vzdialenosť, brzdiť uvážene a včas.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo