2019-08-29 03:30:00
Peugeotom do kombajnu
Peugeotom do kombajnu
Zdroj: KR PZ Nitra

Vodič jazdil rýchlo, narazil do kombajnu, cyklista mal vyše 5 promile

29. augusta – Pri obci Tešmak v okrese Levice sa zrazilo osobné auto s kombajnom.

      Dopravní policajti z Levíc boli vyslaní k dopravnej nehode, ktorá sa stala medzi obcami Tešmak a Ipeľské Predmostie. Päťdesiatšesťročný vodič Peugeotu 406 zrejme pri prejazde miernej pravotočivej zákruty neprispôsobil rýchlosť svojej jazdy svojím schopnostiam, vlastnostiam vozidla a nákladu, poveternostným podmienkam stavu a povahe vozovky a keď v protismere uvidel kombajn, začal prudko brzdiť.

Zdroj: KR PZ Nitra

      Ako informovala nitrianska krajská polícia, auto dostalo šmyk. V šmyku sa stalo neovládateľným a prešlo do protismeru. Následkom toho ľavou prednou časťou vozidla narazil do ľavej bočnej strany kombajnu. Pri nehode sa vodič osobného auta zranil. Alkohol v dychu ani jednému z vodičov nezistili. Presné okolnosti nehody vyšetrujú.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KER PZ Nitra

Cyklista mal v dychu vyše päť promile, napriek tomu jazdil

Riziko smrteľnej otravy alkoholom hrozí človeku, ak je v jeho dychu 5 promile. Túto hranicu prekonal a dokonca na bicykli jazdil 60 ročný muž v Žemberovciach v levickom okrese.

      Hliadka Okresného dopravného inšpektorátu z Levíc kontrolovala tohto podozrivo jazdiaceho cyklistu. Dychovú skúšku zvládol a jej výsledok šokoval aj policajtov: 2,48 mg alkoholu na liter vydýchnutého vzduchu, čo je v prepočte 5,17 promile. Mužovi zakázali jazdu na bicykli a budú ho riešiť za priestupok v doprave.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Nitrra

Komentáre k článku


Stream naživo