2019-08-28 06:30:00
Nehoda bez vodičáku chodec
Nehoda bez vodičáku chodec
Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

Žena bez vodičského preukazu zrazila a zranila chodca

28. augusta – Únava za volantom, aj šoférovanie bez vodičáku – dve ženy, dva príbehy.

      Unavená 63-ročná vodička skončila mimo cesty. Utrpela ľahké zranenia, keď v utorok 20. 8. popoludní havarovala v dôsledku únavy na rýchlostnej ceste R1. Žena s autom zišla na nespevnenú časť cesty, kde narazila do trávnatého svahu.

      „Auto sa pravdepodobne cez strechu prevrátilo, prerazilo oplotenie rýchlostnej cesty a zostalo stáť nepojazdné mimo cesty. Vodička sa pri nehode našťastie iba ľahko zranila,“ informovalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici na svojej facebookovej stránke.

      Polícia v tejto súvislosti upozorňuje, že k mikrospánku dochádza hlavne pri monotónnej jazde na úsekoch, ako sú diaľnice alebo cesty prvej triedy. Príčinou nie je len nedostatok spánku a jeho kvalita, ale aj horúce letné počasie. Ťažké nehody spôsobené únavou sa vyskytujú najčastejšie počas noci alebo poobede, od 15.00 do 16.00 h.

Chodca vážne zranilo auto s vodičkou bez preukazu

      S ťažkými zraneniami skončil v nemocnici 32-ročný chodec, ktorého v Medovarciach v okrese Krupina zrazilo vo štvrtok popoludní (22. 8.) osobné auto. Vodička (44) navyše nie je držiteľkou vodičského preukazu.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      „Žena sa dostatočne nevenovala vedeniu vozidla a odzadu narazila do muža, ktorý išiel po pravej strane cesty. Po náraze ho prehodilo cez auto a dopadol na betónový odvodňovací kanál. Auto ostalo zakliesnené na hrane kanála,“ priblížila nehodu banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Po nehode zraneného chodca letecky transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici. Keďže bol v bezvedomí, pre zistenie alkoholu mu bola odobratá krv. U vodičky alkohol pri dychovej skúške zistený nebol. Odobrali jej krv aj moč pre podozrenie na užitie veľkého množstva antidepresívnych liekov, alebo iných návykových látok. „Polícia bude v ďalšom konaní preverovať aj podozrenie z neoprávneného použitia motorového vozidla,“ pripomenula Faltániová.

Zdroj: KR PZ Banská Bystrca

      Polícia v Banskobystrickom kraji za sedem mesiacov zaevidovala 57 dopravných nehôd s účasťou chodcov, z toho 15 dopravných nehôd zavinili chodci. Pri týchto nehodách prišiel jeden chodec o život, 52 ich bolo zranených, z toho 11 ťažko. Na priechode pre chodcov vodiči zrazili 16 chodcov.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Banská Bystrica

Komentáre k článku


Stream naživo