2020-01-27 05:30:00
Bugatti Veyron snehový pluh
Bugatti Veyron snehový pluh
Zdroj: Royalty Exotic Cars

VIDEO: Bugatti Veyron namiesto snehového pluhu

Väčšina majiteľov superšportových áut chodí v tomto čase len kontrolovať svojich miláčikov do garáže

V záujme udržania najlepšej kondície a dlhej životnosti používajú vlastníci najrýchlejších áut planéty tieto stroje iba výnimočne celoročne. Skôr ich ochraňujú čo najviac a najďalej od agresívnych posypových solí. Nie je im preto dopriaty kontakt so snehom, už vôbec nie spôsobom, aký zvolil jeden z majiteľov 450 vyrobených kusov.

To samozrejme neplatí v prípade, keď sa majiteľ aj auto nachádzajú v takých zemepisných šírkach, kde mrazy, sneh a zimné čľapkanice nehrozia. Predsa len sa nájdu aj ľudia, ktorí sa neboja „prevetrať“ svoj Veyron v situáciách, kde by ostatní len krútili hlavou.

Hoci sú vozidlá značky Bugatti vyrobené ako ostatné autá, teda schopné vzdorovať všetkým ročným obdobiam, asi by nebol problém zrátať, koľko ich vlastníkov si trúfne sadnúť za volant v zime, aby preverili, ako sa správa ich stádo viac než tisíc koní na snehu. Dostali by sme sa asi k počtu prstov na jednej ruke. Hoci má každý vyrobený Veyron pohon 4x4 s medzinápravovou spojkou Haldex. Čo je zárukou, že by také niečo malo fungovať...

Zdroj: Royalty Exotic Cars

Lenže, keď máte lacné Bugatti – hm, že žiadne nie je lacné? To hej, ale ako k nemu prišiel nový majiteľ, sme vám predstavili pred týždňom – opravil motor súčiastkou, akú nájdete aj v Golfe, či Octavii. Pretože nedal za auto celý majetok, rozhodol sa ho vyskúšať aj na snehu. Majiteľ netradičnej požičovne sa autami nemazná. Rovnako aj istý James, ktorý je viac známy pod prezývkou The Stradman. Tiež nepatrí k tým, ktorí by iba leštili svoje autá. Pridal sa s Lamborghini Aventador, ktorý má rovnako poháňané obe nápravy cez Haldex.

Aj rozzúrený býk si preto užil inak veci zapovedané: vybláznil sa pri efektnom pretáčaní všetkých kolies. Väčšou kuriozitou však určite je červený Veyron, ktorý krúžil po klzkom parkovisku s vytočeným šestnásťvalcovým motorom v prostredí plnom mäkkého poprašku.

Zdroj: Royalty Exotic Cars

Znie to možno absurdne, ale autá, ktoré dokážu jazdiť blízko rýchlosti 400 km/h, sa stali ťažným vozidlom, či snehovým pluhom pre odvážneho lyžiara. To všetko s autom, ktoré napriek tomu, že bolo najlacnejšie svojho druhu, má stále hodnotu vyššiu, ako iba necelý milión. No a čo vy, s akým najdrahším autom by ste (vy)skúšali niečo podobné?


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: Royalty Exotic Cars@Youtube

Komentáre k článku


Stream naživo