2016-02-21 04:00:00
Žltá diaľnica M4 v
Žltá diaľnica M4 v Rusku

VIDEO: Po výbuchu farby bolo všetko žlté - auto aj cesta

Úžas, prekvapenie, šok – a k tomu kanárikovo žltý povrch.

Tak to vyzeralo po nehode dvoch kamiónov na ceste. Keďže je o tom dôkaz v podobe videa, už iste tušíte, že to bolo v Rusku.

Na ruskej diaľnici M4, ktorá vedie z Moskvy do Novorosijska, sa ešte v lete minulého roka odohrala kuriózna dopravná nehoda. Nikto presne nevie, ako a prečo k nej došlo, no dala by sa skrátene charakterizovať aj takto: spí si, spíš, zrazu BUM a všade je žlto! Podľa výpovede svedkov, bolo auto MAZ naložené žltou farbou na vodorovné dopravné značenie. Do neho vraj bez brzdenia narazil KamAZ. Jeho vodič našťastie utrpel len drobné zranenia.

Pozoruhodné je, že zábery nakrútené bezprostredne po nehode vyzerajú ako scéna z nie veľmi podareného hororu. Celá scéna vyzerá predovšetkým vďaka žltou farbou pokrytému mužovi, ktorý stále v šoku sedí za volantom svojho zničeného auta, pomerne hrozivo.

Ešte vidno, ako odkvapkáva žltá farba z auta a vodič kamióna iba nechápavo krúti hlavou – buď nad tým, ako mohol prehliadnuť auto pred sebou, alebo to, že prežil. Prípadne možno premýšľal, čím vyčistí interiér kabíny svojho nákladiaka. No ako sa umyl z farby na cesty on sám? Možno sa mu to nepodarilo a teraz stojí kdesi pri ceste ako náhrada niektorého z cestných stĺpikov...

Zozadu narazil do vozidla idúceho vpredu, následok jasne vidieť na videu: kabína zadného vozidla sa nárazom zdeformovala, posunula smerom dozadu na ráme a schytala priamy zásah farbou z vozidla pred ním, ktorá prenikla aj do interiéru. No a to už ste videli na fotkách, takže teraz nasleduje videoexkurzia na miesto nehody v žltom...

 

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo