2016-01-23 08:20:00
Red Bull RB 7
Red Bull RB 7 na snehu
Zdroj: Redbull

VIDEO: Ako jazdí Formula jeden na lyžiarskom svahu

Zdá sa vám to nemožné? Dnes ide všetko, aj promovať monopost na snehu.

Čo na tom, že to bolo vysoko,? Hoci sú domovom Formule 1 predovšetkým asfaltové okruhy, tieto rýchle monoposty dokážu aj nepredstaviteľné veci, napríklad aj v nadmorskej výške 1600 metrov nad morom.

Hovoríme o slávnom horskom rezorte nad mestom Kitzbühel. Miestny kopec Hahnenkamm je milovníkom lyžovania veľmi dobre známy. Už dlhé roky hostí svetový pohár v zjazdovom lyžovaní. Miestna zjazdovka sa považuje za najťažšiu na svete. Známym podujatím býva aj tradičný festival. Jeho súčasťou bola tento rok aj jazda Maxa Verstappena.

Minulý týždeň sa totiž Max Verstappen postavil na slávny Hahnenkamm v rakúskom lyžiarskom stredisku Kitzbüheli. Spolu s ním aj špičkový zjazdár Aksel Lund Svindal. Samozrejme že na lyžiach. Tie mal však Aksel. Max sa posadil za volant do monopostu Red Bull RB 7 zo súťažnej sezóny v roku 2011. Jeho monopost museli vybaviť reťazami, ale mladý Holanďan za odmenu ponúkol poriadnu show.

Zdroj: Redbull
Zdroj: Redbull

Stajňa Red Bull využila akciu na rakúskom svahu na promovanie pre Veľkú cenu Rakúska na okruhu Spielberg. Bude už tretí rok po sebe a jej štart je tento rok naplánovaný na 3. júla 2016

„Na snehu som nikdy nejazdil. Bola to výzva a nasadzovať reťaze na formulu, tak to bol veru zvláštny pocit. Ale bola to zábava. Fanúšikovia boli skvelí!“ povedal Max Verstappen a dodal: „Byť tu s monopostom F1 s reťazami na pneumatikách je veľmi náročné. Nemôžem si dovoliť spraviť žiadnu chybu, pretože by som spadol do priepasti. Je to trochu strašidelné, ale keď sa pozriem na tento kopec a pomyslím si, že by som ho mal zjazdiť na lyžiach, tak by som bol ešte viac vystrašený."

Zdroj: Redbull
Zdroj: Redbull

Na monoposte Red Bullu sa už objavili aj logá nových partnerov TAG Heuer a Puma. Nakoniec všetko dobre dopadlo a vy si môžete výsledok pozrieť nielen na fotkách, ale aj videách, na ktorých je zachytený Max za volantom RB 7 na svahu plnom snehu.

 

Podobne ako pri pretekoch, najprv je dôležitý tréning, kde si Max najprv vyskúšal trať a správanie monopostu na trati...

 

No a na tomto videu vidno aj zjazdára Aleksa Lunda Svinddela:

No a na záver je tu ešte video, ako sa to všetko pripravovalo - aj s rozhovormi s Maxom Verstappenom a Helmutom Markom:

Jozef Vydra
ZDROJ: redbull.com, infiniti-redbullracing.com

Komentáre k článku


Stream naživo