2014-11-29 04:50:00
Lietajúci kamión
Lietajúci kamión

Kamión preletel cez formulu ako nič! To je Falco, Chuck Norris a Van Damme dokopy

Video v ktorom kamión preskočí formulu 1 je aj na nás už veľa. Alebo: keď si ľudia z fyziky a logiky robia trhací kalendár.

Internet je ako bonboniéra, nikdy nevieš čo otvoríš. Zhruba tak by sme mohli známy výrok Forresta Gumpa upraviť do dnešnej doby. Keď človek trávi na internete priveľa času, myslí si, že ho už nič neprekvapí. A potom nájde video o kamióne, ktorý preskočil formulu z tímu F1 Lotus a zistí ako málo toho ešte v živote videl.

Video o lietajúcom kamióne sme už nemohli dlhšie ignorovať. Útočí z každej strany, a keď si ho pozriete, zistíte dve základné skutočnosti. 1) nie je to „fake“ ako ste si pôvodne mysleli. 2) niečo také ste ešte naozaj nevideli.

Iste, videli sme už autá so zníženým podvozkom, ktoré dokážu podliezť náves kamiónu za jazdy a bez väčších problémov. Videli sme tiež Jeana Clauda Van Damma ako robí špagát medzi dvoma kamiónmi, videli sme Chucka Norissa ako robí špagát medzi dvoma lietadlami a nad sebou má ešte zodesať ďalších akrobatov, ktorí mu stoja na pleciach. A videli sme aj lietajúceho psa Falca vo filme zvanom Nekonečný príbeh. Tiež sme pozerali McGyvera a počuli sme aj o Stevenovi Seagalovi, ale toto je už priveľa.

Dobre, kamióny, čo skáču, to je ešte znesiteľné, ale aby pod ním v čase skoku bezpečne prešiel monopost F1 tímu Lotus?

Nuž je to tak. Lotusu a jeho sponzorovi EMC2 sa podarilo vytvoriť rekord v skoku ďalekom kamiónom s návesom.

Rekord má hodnotu 25 metrov a 47 centimetrov. Za volantom tímového kamiónu sedel Myke Ryan známy stunter zo série Fast and Furious, zatiaľ čo pod kamión si trúfol iný kaskadér, ktorý sa zúčastnil nakrúcania scén v Jamesovi Bondovi a inde. Skrátka dvaja šikulkovia si spolu so svojim tímom, Lotusom a EMC-čkom vymysleli rekord, ktorý znie rovnako neuveriteľne ako vyzerá. Veď pozerajte:

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo