2014-05-20 17:33:19
V holandskom meste Lelystad
V holandskom meste Lelystad sa preháňal na monoposte bývalý pretekár F1 Jos Verstappen.

Keď okolo vás v meste prefičí formula, môžete si aj cvrknúť od strachu

Predpisy sem, predpisy tam, ale stretnúť ozajstnú formulu na ceste? To sa naozaj len tak ľahko nevidí!

Vidieť kľučkovať burácajúci monopost pomedzi idúcimi autami v meste – to je zážitok, z ktorého by slabšie povahy mohli aj zrádnika dostať. Je to čiastočná odpoveď na otázku, ako by asi vyzerali preteky rýchlych áut, keby sme ich nechali preháňať sa na bežných cestách.

Toto sa stalo v holandskom meste Lelystad. Za volantom formule sedel bývalý pretekár formule 1, Jos Verstappen. Čo ho k tomu viedlo? Nerobil to z rozmaru, ako by sa zdalo. Celá jeho jazda bola súčasťou promoakcie na podujatie, ktoré chystá známy holandský magazín Autoweek na 7., 8. a 9. júna.

Počas týchto troch dní (pondelok 9. júna je v Holandsku sviatok) sa na tradičnom a známom okruhu v Lelystade s klopenými zákrutami stretne množstvo automobilových fanúšikov. Budú mať na výber z množstva programu, medziiným to budú driftovacie jazdy, ale tiež stretnutie superšportových áut, veteránov, rôzne predvádzačky materiálov a prípravkov... Okrem Josa sa predstavia aj ďalší známi holandskí preteári: Max Verstappen, Arie Luyendijk a Giedo van der Garde.

No nech je to hoci ako, takéto promo sa len tak nevidí. Za to, že sa Jos Verstappen prehnal mestom v monoposte bývalej série A1 GP, dnes FA1, mu redaktori Autoweeku prichystali „prekvapenie“ v podobe „pokuty“ od miestnej polície.

Rozuzlenie prinášajú aj ďalšie videá, kde vidno, že vodiči v rozstupoch umožnili Verstappenovi pohodlne prekľučkovať pomedzi nich.

No ak sa vám stále nezdá, že mestom jazdil monopost, ktorý nemá schválenie na bežnú premávku, potom vám asi autá na cestách iba zavadzajú a nič vám nehovorí burácanie motorov pri pretekoch. Treba však povedať, že zažiť niečo podobné sa vám u nás asi nepodarí. Kdeže sú tie časy, keď sa po diaľničnom obchvate stredom Bratislavy prehnal David Coulthard na monoposte Red Bull...

Jozef Vydra
ZDROJ: autoweek.nl

Komentáre k článku


Stream naživo