2014-11-30 13:30:23
Kokain za volantom Porsche
Kokain za volantom Porsche Cayenne

Vodič Porsche prežil náraz do kamiónu, pôjde zrejme na šibenicu

Trošku prísne pravidlá – za nehodu trest smrti? Zrejme áno, ale nebude to za búračku.

Čínsky vodič v nemeckom SUV na čínskej diaľnici zrejme nezvládol konzumáciu svojho tovaru a narazil do kamiónu pred ním. Náraz to musel byť prudký, lebo auto sa zakliesnilo pod náves a ťahalo ho ďalej, akoby sa nechumelilo.

Ak sa pýtate, ktorý z vodičov by vlastne mal ísť do väzenia, či dokonca prísť o život, asi sa vám nebude zdať čudné, že ten, čo šoféroval Cayenne. Veď kto si neustráži prednú časť auta sa považuje neraz za vinného, hoci za nehodu ani nemôže. Tu je však všetko ešte inak, ako to vyzerá na prvý pohľad.

Čo má spoločné nehoda a šibenica?

K tomu sa ešte dostaneme, ale prečo si vodič kamióna, 45-ročný Xiong Feng nič nevšimol a keďže ani v zrkadlách nevidel nič podozrivé, asi považoval náraz ja nejakú dieru, či skok na ceste. Kamión potom vliekol Porsche po diaľnici takmer desať kilometrov. Ale ako je možné, že vodič kamiónu nezareagoval ani na nekonečné trúbenie (ktoré sa podobalo na morzeovku) a dokonca spočiatku pridal plyn, na to odpoveď nemáme. Možno bol zmätený, alebo mal už nejakú zlú skúsenosť. Tu by sa mohol príbeh skončiť, no mal zaujímavú dohru.

Keď sa podarilo kamión konečne po zhruba desiatich kilometroch zastaviť a na miesto prišla polícia, zistila, že osobné auto šoféroval tridsaťdvaročný Zen Jin, ktorý po náraze upadol do bezvedomia. Ktovie, či sú ďalšie agentúrne informácie presné, no potom, ako ho policajti identifikovali, pochopili kto to je.

Zraneným vodičom nebol len bežný účastník dopravnej nehody. Vodič Porsche bol totiž podľa tamojších úradov dlho hľadaný a známy drogový díler Zen Jin a po prehliadke jeho auta sa údajne našiel „kufor plný kokaínu.“ Na šibenicu sa tak dostane za kufor plný drog. Okrem neho mal totiž v kufri metamfetamín a ďalšie drogy. Zejme pod vplyvom niektorej návykovej látky neubrzdil svoj Cayenne a vrazil do návesu. Teraz teda začína dávať zmysel aj nadpis. Ak ho totiž uznajú vinným, čo pri takom množstve drog v aute zrejme nebude problém, hrozí mu trest smrti.

Jozef Vydra
ZDROJ: cctv news

Komentáre k článku


Stream naživo