2014-11-11 04:45:00
Čelný náraz
Čelný náraz

„Čumákovka,“ alebo čelný náraz v priamom prenose

Čelný náraz, to nechce zažiť nikto. Na to, aby sa tak autá zrazili, treba súhru viacerých náhod.

Nie však v Rusku, odkiaľ máme na pár príkladov, že keď sa chce, aj náhody sa nájdu takmer každý deň. Sláva ruským onboardovým kamerám! Vďaka nim totiž môžeme prežívať nielen kolorit na ruských cestách, ale sa aj dozvedieť niečo o živote vodičov. A veru, ten nebýva jednoduchý a už vôbec nie nudný.

Väčšinou sa k vám z ruských ciest dostávajú skôr kuriózne situácie. Tentoraz sme však vybrali  také, v ktorých ide o dosť drastické nehody. Majú spoločného menovateľa: čelný stret.

Asi si ťažko možno predstaviť nepríjemnejšiu situáciu, veď priamy náraz dvoch proti sebe idúcich áut je poriadne veľký problém. Hoci sú na to autá prispôsobené lepšie, ako na bočné nárazy, je energia, ktorú musí v tomto prípade absorbovať ale tak veľká, že sa nedá prežiť podobnú nehodu úplne bez ujmy.

Čelné strety sú veľmi výnimočné a vyžadujú obvykle absurdné súhru mnohých okolností, aby k nim vôbec došlo. Ale v Rusku je všetko možné a tam stále platí, že je to krajina neobmedzených možností. Za pár dní niekoľko zdokumentovaných čelných nárazov – to nemôže byť náhoda...Skôr potvrdenie faktu, že kto chce, náhodu si nájde... Pozrite si sami priložené zábery, kde nájdete čelné strety všetkého druhu. Všetky sa (s)končia dosť drasticky.

Ruské čelné strety: nič nemáte isté ani v električke

V prvom prípade ide o nehodu z Novosibirska z 24. októbra, kde sa vodič minivanu Toyota Noah po nezvládnutí jazdy po električkovom páse (čo tam robil, je to pre električky...) zrazil s Lexusom 470 a je v kóme... čo sa ani nečudujeme.

 

V druhom zábere, ktorý vznikol o dva neskúr v Smolensku tú čelnú zrážku skôr iba tušíme, lebo všetko sa zo zbehlo rýchlom keď sa auto po šmyku v zákrute dostane do protiľahlého pruhu.

 

No a v treťom prípade išlo asi o nepozornosť  vodiča, či skôr mikrospánok. Výsledkom však bol poriadny náraz...

 

Celkom určte je najbizarnejšie posledné video, na ktorom predvedú „čumákovku“ dokonca dve električky idúce proti sebe po iných koľajniciach... Ťažko povedať, či a čo niekto zanedbal, no zdá sa, že sa prvá električka v smere záberu mierne vykoľajila po prejdení križovatky  a „vyhodila“ protiidúcu zo svojej dráhy...

Krajina neobmedzených možností – tak sa kedysi hovorilo Rusku. Aj to zostalo, no dnes sa toto konštatovanie hodí stále viac na cesty a správanie ruských vodičov. Tam naozaj platí, že za volantom nemáte nič isté - nikde a nijako...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo