2014-10-21 04:50:00
Taxikár to schytal
Taxikár to schytal

VIDEO: Vytlačil taxikára z diaľnice a skoro ho zabil. Pomsta, alebo "len" chyba?

Video z palubnej kamery zachytáva incident na trojprúdovej diaľnici. Bol v tom úmysel, alebo len omyl?

Čím viac palubných kamier majú vodiči nainštalovaných v aute, tým viac sa množia videá zachytávajúce rôzne nehody a incidenty. Internet je doslova zaplavený takýmito videami. Akoby sa ľudia predbiehali v tom, kto zavesí na net horšie video.

Pravda je však taká, že sa predbiehať vôbec nemusia. Stačí mať zapnutú kameru a incident skôr či neskôr príde. Či to bude nehoda, alebo len prešľap nejakého účastníka cestnej premávky, určite sa niečo vyskytne.

A nezáleží pritom na krajine, kde sa práve nachádzate. Ak pôjdete do Ruska, incident sa objaví skôr ako v takom Fínsku. Nie všetky záznamy palubných kamier pochádzajú z Ruska a tie najhoršie sa možno o najväčšiu krajinu sveta ani neobtreli.

Ani toto video nepochádza z Ruska, ale z opačného konca sveta – z Brazílie.

Na videu vidíme vodiča bieleho taxíka ako si to „štráduje“ v ľavom pruhu. Tesne za ním ide vodič s palubnou kamerou. Na zábere sa rýchlo zjaví čierny Citroen C3. Predbieha obe autá v ľavom pruhu cez stredný, náhle prudko zmení smer a zadnou časťou auta „zavadí“ o taxík. Ten vo vysokej rýchlosti vbehne do jarku medzi pruhmi a v snahe vrátiť sa späť na cestu stratí taxikár kontrolu nad vozidlom a niekoľko krát sa prevráti.

Akoby zázrakom mu vôbec nič nie je a po chvíli vystupuje z auta. Incident na prvý pohľad budí dojem, že vodič Citroenu C3 vytlačil taxikára z cesty úmyselne. Pravdepodobne za to, že šiel v ľavom pruhu pomalšie.

Ak sa však na video pozriete lepšie, zistíte, že vodič dal tesne pred prudkým manévrom znamenie o zmene smeru jazdy. Keď sa navyše prach usadí, je vidieť, že vodič Citroenu beží späť k miestu nehody v snahe pomôcť.

Ako to teda bolo? Presne nevieme, no môžeme celkom slušne odhadnúť. Podľa nás vodič Citroenu chcel skutočne vyučovať, ale rozhodne nemal v záujme nabúrať do druhého auta a vytlačiť ho z cesty. Svedčí o tom znamenie o zmene smeru jazdy ako i fakt, že sa neskôr snažil pomôcť a hneď po kontakte brzdil. Jednoducho si to svoje „vyučovanie“ zle zrátal a namiesto tesného odbočenia do ľavého pruhu zavadil o prednú časť taxíku.

Aj toto video svedčí o tom, že „vyučovanie“ iných sa vám vôbec nemusí oplatiť. Morálne víťazstvo skrátka nestojí za to...


ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo