2014-06-03 17:10:00
Volkswagen Golf R vo
Volkswagen Golf R vo verzii kombi
Zdroj: autoblog.com

VIDEO: Golf R Variant bol nakrútený počas testov na Nurburgringu!

Kombi verzia doteraz najsilnejšieho Golfu s písmenkom R sa preháňala po Ringu. Také rýchle a mrštné kombi sa len tak nevidí!

Pred pár mesiacmi sme vás informovali o kombi Golfe nesúcom znaky vyhradené pre R verziu. Pred niekoľkými dňami boli na severnej slučke pod hradom Nurburg zachytené dokonca dva takéto Golfy.

Videá si pozrite nižšie. Okrem veľmi zaujímavého dizajnu si treba všimnúť aj športový prejav vozidiel. Čierneho Golfa kombi prenasleduje klasický modrý Golf R. Na okruhu sú pravdepodobne spolu.

Potom čo sa motoristická verejnosť začala baviť o kombi verzii 300 koňového Golfu R sa objavili pochybnosti v zmysle: veď to môže byť len R paket, ktorý je dostupný aj pre Golfy vo vyšších výbavách. R doplnky by mnohé vysvetľovali, avšak iba do okamihu, kým sa takýto kombík nevybral na okruh s ambíciami zanechať veľmi dobrý dojem.

Volkswagen oficiálne o R kombi mlčí ako hrob, nevie sa nič ani o tom kedy by sa mal dostať na verejnosť a ani o cene, či použitej technike. Predpokladom je, že toto auto bude mať ten istý motor 2,0 TSI vyladený na rovných 300 koní a taktiež sa ráta s pohonom 4x4 – ktorý možno na samotných Golfoch vidieť. A to nielen na označení 4Motion ale aj na jazdných vlastnostiach.

Nech má Podkapotou čokoľvek a nech sa predstaví verejnosti kedykoľvek (na autosalóne v Paríži?) isté je, že na okruhu Golfy R kombi neboli len z nudy. Ak sa dostane do sériovej výroby, zamieša kartami nielen z pohľadu konkurencie (napr. Ford Focus ST kombi), ale aj z pohľadu samotného koncernu. Audi má už nejaký ten rôčik svoje Avant športové verzie a šťastná asi nebude ani Octavia RS kombi.

Navyše obdobný športový kombík údajne chystajú aj v SEATe. Mala by to byť verzia Leonu ST Cupra s tým istým motorom s pohonom na predné kolesá. Cenovo by mal podliezť Golf R kombi/wagon/variant.

Auto vyzerá už takmer hotové a je tak len otázkou času kedy sa dozvieme čo to vlastne na nás vo Wolfsburgu kujú...

A tu je staršie video z toho istého okruhu.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo