2014-03-30 02:00:00
Volkswagen Golf R vo
Volkswagen Golf R vo verzii kombi
Zdroj: autoblog.com

Golf R Variant? 300 koní a 4Motion! Pozrite si špionážne foto superkombíka!

Octavia RS už nebude najšportovejší kombík od koncernu VW. Preskočiť sa ju chystá úplná novinka Golf R Variant

Ťažko uveriť, že sa bude volať takto, no keďže kombi sa po „volkswageňácky“ povie Variant, vyzerá to tak. Podľa najnovších informácií ešte nie je úplne isté, že sa bude vyrábať, no auto sa už testuje. Teda v prípade, že to celé nie je len kačica. Podľa všetkého však nie. Je však zaujímavé a zároveň ťažko pochopiteľné, že sa kombi R neukázalo v Ženeve. Žeby sa Volkswagen bál reakcie publika a info vypustil iba takto?

Golfu R vo verzii kombi sa ale nečudujem. Je predsa jasné, že Volkswagen musí mať v každom segmente to najlepšie v rámci koncernu. Volkswagen doteraz športové kombi v nižšej strednej až strednej triede neponúkal, a v tejto oblasti dominovala Octavia RS kombi. Keďže sa však rodina športových Golfov čoraz viac rozširuje - GTD, GTE a údajne sa chystá silnejšia špeci verzia GTI, je celkom možné, že do rodinky športových Golfov pribudne aj kombi R-ko.

Športový kombík má šancu zaujať mnohých zákazníkov, ktorí túžia po športovom i rodinnom aute a na Passat Variant s motorom 3,6 FSI nemajú.

Tak ako klasické R-ko by aj verzia kombi by mala mať Pod kapotou dvojliter TSI s výkonom 220 kW (300 k) a s krútiacim momentom okolo 380 Nm. K tomu si treba prirátať pohon všetkých štyroch kolies cez Haldex 5-tej generácie a hneď tu máme veľmi stabilný a rýchly stroj schopný odviezť rodinu a zároveň jej spôsobiť riadnu nevoľnosť...

Vychutnajte si potenciálne najrýchlejší kombík od VW v priloženej galérii.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo