2013-11-04 13:06:44
Kimi Raikkonen
Kimi Raikkonen
Zdroj: f1bias.com

VIDEO: Kto je väčší Pán? Räikkönen, Vettel, alebo Coulthard?

Víkend bol vo Formule 1 poriadne ostrý. (Nielen títo) traja pretekári ukázali, že nie sú žiadne bábovky a že majú poriadne veľké...

Doplňte si podľa uváženia. Tento víkend sa hojne diskutovalo o Kimim. Pred víkendom oznámil, že zvažuje, či sa vôbec pretekov zúčastní. Nečudo, veď Lotus mu od začiatku roka nezaplatil ani penny! Nakoniec nastúpil a v kvalifikácii bol piaty. Ale iba do chvíle, kým komisári nezistili nezrovnalosti na podlahe auta (podľa Lotusu si ju rozbil o obrubník).

Štartoval z poslednej pozície, no všetci sme vedeli, že pre jazdca jeho kalibru to bude ešte väčšia výzva. Nebolo by to prvý krát, keď sa zo zadných radov tlačil a aj pretlačil dopredu... Tento krát však skončil už v prvej zákrute. Dôvod? Kolízia s Caterhamom a deštrukcia zavesenia pravého predného kolesa. Kimi má v pláne bojkotovať posledné dva preteky, no zdá sa, že po vstupe nového investora do stajne Lotus by mu na účte mohla konečne pristáť nejaká tá výplata...

O čom sa hovorilo menej, no nebolo to menej zaujímavé, bola výmena názorov v komunikácii počas pretekov v Indii. Kimi na starších pneumatikách, dostal z boxov príkaz, aby pustil tímového kolegu Grosjeana. Neurobil to hneď, a tak mu bolo vynadané. Ibaže vynadať Kimimu znamená iba jedno: že aj on vynadá vám. Nuž a čo si cez rádio štebotali?

Alan Permane: „Kimi, uhni z tej skur... cesty!“

Kimi Raikkonen: „Nevykrikuj tam, ty ko...! Uhnem, keď budem mať možnosť, ale nie v rýchlej zákrute!“

V origináli (žiaľ s cenzúrou a v hlučnom prostredí) si to môžete vypočuť tu:

Keď už sme pri rádiovej komunikácii. Sebastian Vettel opäť vyhral. A opäť bol fenomenálny. O to viac po pretekoch. Minulý týždeň dostal za hodiny po pretekoch mastnú pokutu. Namiesto „poučenia“ a sklopenia zraku včera po víťazstve urobil to isté. A keď od neho tím chcel, aby prestal, citoval ľadového Fína:

Sebastian Vettel: „Dovoľte mi citovať: hej, hej, hej... viem čo robím.“ Na to sa mu z boxov dostalo odpovedi: „Mimochodom, túto si môžeš zaplatiť sám.“

Krásny originál si pozrite tu:

Akousi šťastnou „náhodou“ tento krát pokutu nedostal. Hodiny urobil mimo okruhu a auto odviezol do boxov. Žeby aj FIA pochopila, že preteky sú hlavne šou? Tomu sa ani nechce veriť! Od Sebastiana to bola jasná odpoveď: S tou pokutou si môžete... veď vy viete čo.

Odpoveď na pokutu z Indie však prišla ešte v priebehu týždňa. Nebol to Sebastian, kto odpovedal (azda preto robil hodiny aj včera... alebo len preto, lebo je to riadna sranda?), ale starý známy David Coulthard.

A čo to bolo za odpoveď? Asi ste o nej už počuli, možno ju aj videli. Odpoveď na heliporte hotelu Burj Al Arab v Dubaji. Viac povedať netreba. Iba toľko, že to bol fakt úlet... Lebo David skoro uletel...

A ak predsa, tak len toľko: Robiť hodiny 210 metrov nad morom bez istenia s formulou na 24 metrov širokom heliporte... To chce poriadne... ale veď viete... iba by sme sa opakovali.

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo