2013-03-17 17:30:00
V Austrálii poskladali Ferrari
Fernando Alonso a Felipe Massa (mimo obrázka) odhalili model Ferrari F 150 Italia postavený z kociek LEGO.
Zdroj: AP Photo/Andrew Brownbill

V Austrálii poskladali Ferrari z kociek Lega v skutočnej veľkosti

Že sa dá postaviť z maličkých kociek svetoznámej stavebnice všeličo, asi nepochybuje nikto. No urobiť formulu, to je kumšt.

Formula z Lega nie je teda nič zvláštne, ale aj v skutočnej veľkosti to dalo poriadne zabrať. Trvalo niekoľko mesiacov, než navrhli a poskladali celý model. Hoci je v mierke 1:1, nie je funkčný, chýba mu totiž motor.

No veď to by už len bolo, keby ste si mohli poskladať formulu a postaviť sa na štart! Poskladať takú komplikovanú vec, ako monopost nikdy nebolo jednoduché, no formula Ferrari postavená výhradne z Lego tehličiek určite zaujme aj fanúšikov iných značiek.

Jazdci Scuderie Ferrari Fernando Alonso a Felipe Massa odhalili vo štvrtok, pred začiatkom sezóny v Austrálii, model z roku 2011. Ferrarri F150 Italia je postavené celé výlučne z drobných stavebných dielcov lega. Aby sme boli presní, auto má iba dve reálne veci, hoci na počet je to päť kusov: originálne pneumatiky Pirelli a sedadlo, do ktorého sa môže naozaj posadiť jazdec. Hoci netušíme, ako by to dopadlo, lebo Ferrari nevydalo žiadne ďalšie podrobnosti, napríklad o počte použitých kusov stavebnice, hmotnosť a podobne. Čo však nezabudli zdôrazniť, že aj replika volantu je celá poskladaná zo súčastí stavebnice LEGO Group.

Zdroj: AP Photo/Andrew Brownbill
Zdroj: AP Photo/Andrew Brownbill

Toto Lego auto F1 je súčasťou propagácie spolupráce medzi Ferrari a Shell, ktorá už funguje dlhý čas. Od 18. marca budú mať zákazníci na čerpacích staniciach Shell po natankovaní možnosť kúpiť špeciálne mini Ferrari Lego sady, ktoré obsahujú šesť najväčších výtvorov  a najpôsobivejších áut talianskej značky: F40, 458 Italia, FXX , 250 GT Berlinetta, Scuderia Ferrari Truck a dokonca aj malú verziu tejto F150 Italia.

Jozef Vydra
ZDROJ: autoblog.com

Komentáre k článku


Stream naživo