2014-10-06 11:15:00
Ducati Scrambler
Ducati Scrambler
Zdroj: Ducati

FOTO: Ducati Scrambler premieša karty na ceste i v teréne

Ducati predstavilo svoj nový malý crossover. Očarí pekným dizajnom a príjemným retro štýlom.

Keď amatér niečo začuje o značke Ducati, v momente si predstaví tie najšportovejšie motorky, prípade preteky, hukot a taliansky štýl.

Pravda je však taká, že Ducati nerobí len superšporty. V modelovom portfóliu toho má viac, treba však povedať, že všetko sú to riadne výkonné a dynamicky pôsobiace stroje.

Niekde na začiatok ponuky sa postaví nový Scrambler s úmyslom zaujať pokojnejšie duše, ktoré ocenia pokojnú až dynamickú jazdu na ceste a zábavu v teréne. K tomu pridáva priam hipsterský retro štýl miešajúci sa s modernými prvkami a slušným výkonom.

Scrambler neprichádza osamotený, ponúkať sa bude rovno v štyroch verziách, každá mierne odlišná a svojim spôsobom výnimočná. Ponuka začína so Scramblerom Classic, nasleduje Scrambler Icon, Scrambler Full Throttle a Urban Enduro.

Základ však bude pre všetky štyri verzie rovnaký. Scramblera bude poháňať dvojvalec v usporiadaní do L s obsahom 0,803 litra známy z modelu Monster. Maximálny výkon má 75 koní pri 8250 ot/min a 68,1 Nm krútiacieho výkonu pri 5 750 ot/min. To je vzhľadom na váhu 170 kg viac ako dosť. Výkon sa bude na zadné koleso presúvať prostredníctvom šesťstupňovej prevodovky. Bezpečne zabrzdiť pomôžu brzdy Brembo a ABS od firmy Bosch.

Zdroj: Ducati
Zdroj: Ducati

Všetky verzie si môžete pozrieť v galérii. Ľahko ich odlíšite podľa farieb. Full Throttle je čierny, Urban Enduro divoko zelený, Classic oranžový a Icon má k dispozícii žltú a červenú farbu.

Aby ste to mali ťažšie, okrem štúdiových obrázkov pridávame ešte dva aj priamo z Paríža, kde sa novinka Ducati predstavila na stánku Audi, pod ktorého krídla motocyklová značka patrí.

 

Ján Hargaš
ZDROJ: Ducati, autoevo

Komentáre k článku


Stream naživo