2019-03-29 19:45:00
AMG GT 4Door
AMG GT 4Door
Zdroj: grab

VIDEOTEST: Mercedes AMG GT 4 Door 63s 4MATIC+ je úžasný a desivý stroj

Štvordverové kupé, veľký kufor a k tomu motor osadený na podvozok, ktorý zdanlivo dokáže prekonávať fyzikálne zákony.

Tak veľa a zároveň tak málo stačí na to, aby sa toto auto stalo najrýchlejším štvordverovým vozidlom na legendárnom okruhu pod hradom Nurburg. Toto je auto, ktoré prišlo zo Zeleného pekla, aby rozpútalo peklo na bežných cestách.

Maximálny výkon motora V8 je 470 kW (639 k), k tomu neuveriteľne rýchla 9-stupňová prevodovka, športový pohon všetkých štyroch kolies 4MATIC+ a tiež aktívne riadenie zadných kolies. Výsledok? 7:25:41 na okruhu Nurburgring. Dosť nato, aby toto auto prekonalo všetko so štyrmi dverami, čo kedy predtým na tento okruh vyrazilo.

Testoval som verziu vozidla AMG GT 4Door, ktorá okrem najvyššej motorizácie mala prakticky všetku doplnkovú výbavu. Cena? Začína na úrovni 142-tisíc. V prípade tohto auta ale končí na cenovke 212 550 eur.

Nie je to teda lacný špás, cenovka je rovnako desivá, ako schopnosti. Nie, vlastne schopnosti a danosti auta i jeho jazdný výkon sú ešte desivejšie. To auto zdvihne adrenalín aj mŕtvemu.

Svoje poznatky, zistenia, dojmy a pojmy som zhrnul do nasledujúceho videotestu. Tak ako každý piatok podvečer, aj dnes prichádza stručný a mierne odľahčený test tak, ako ste zvyknutí. A rovnako ako ste už zvyknutí, bude po videoteste nasledovať budúci týždeň kompletný redakčný test, ktorý niektoré tvrdenia z videa rozmení na drobné a ktorý prinesie viac zistení, meraní a informácií. To všetko v balíku s fotodokumentáciou a tabuľkou.

 


 

" "


AUTOR: © Zoznam/Ján Hargaš

Komentáre k článku