2019-03-29 08:15:00
BMW iNext, i4 a
BMW iNext, i4 a iX3
Zdroj: BMW

BMW testuje nové elektromobily iX3, i4 a iNEXT pri severnom polárnom kruhu

Spoločnosť BMW sa pripravuje na predstavenie ďalšej generácie čisto elektrických vozidiel.

Tri z modelov značky práve vo švédskom zimnom vývojovom centre spoločnosti BMW Group v meste Arjeplog absolvujú kľúčovú fázu vývoja pred začiatkom sériovej výroby. Intenzívny testovací program tak absolvuje model BMW iX3, ktorý príde do predaja budúci rok ako aj modely BMW i4 a BMW iNEXT. Ich príchod na trh je naplánovaný na rok 2021. V rámci testovania sa extrémnym klimatickým a cestným podmienkam vystavujú komponenty pohonu, podvozka a odpruženia. Testovacia oblasť sa nachádza na okraji severného polárneho kruhu a pre takého potreby poskytuje ideálne prostredie. Zľadovatené povrchy zamrznutých jazier, sneh a treskúca zima. To sú podmienky, v ktorých musia svoje schopnosti, odolnosť a spoľahlivosť preukázať vysokonapäťové batérie a výkonová elektronika technológie pohonu BMW eDrive ako aj ovládacie systémy odpruženia.

Najnovšiu kapitolu elektrifikačnej stratégie spoločnosti BMW Group otvára vozidlo SUV. BMW iX3, ktoré príde do predaja budúci rok, dostane ako prvé už piatu generáciu technológie pohonu BMW eDrive. S dojazdom do vzdialenosti viac ako 400 km a s možnosťou využívať na nabíjanie aj jednosmerné nabíjacie stanice s výkonom 150 kW, sa prvé elektrické SUV od BMW stáva ideálnym vozidlom na každodenné jazdenie ako aj na jazdenie na dlhšie vzdialenosti. BMW iX3 bude prvým vozidlom, ktoré sa pre všetky globálne trhy bude vyrábať v spoločnom podniku BWM Brilliance Automotive v čínskom závode v meste Šen-jang.

Zdroj: BMW

Štvordverové kupé BMW i4 patriace do prémiovej strednej triedy chce spájať dynamický dizajn s výkonom a s vysokou úrovňou komfortu jazdy. Piata generácia technológie pohonu BMW eDrive použitá v modeli BMW i4 umožňuje dojazd do vzdialenosti viac ako 600 km (podľa WLTP). BMW i4 zrýchli z 0 na 100 km/h za menej ako 4 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť viac ako 200 km/h. BMW i4 sa bude v mníchovskom závode vyrábať od roku 2021.

Zdroj: BMW

S proporciami a rozmermi luxusného vozidla z kategórie SUV, s piatou generáciou elektrického pohonu a so systémami pre vysoko automatizovanú jazdu, je BMW iNEXT komplexným stelesnením budúcnosti radosti z jazdy. Využíva novú generáciu modulárnej platformy a spája najnovšie inovácie v oblasti dizajnu, automatizovanej jazdy, konektivity, elektrifikácie a služieb (D+ACES) tak, ako ich uvádza korporátna stratégia NUMBER ONE > NEXT. Pohon BMW eDrive zaisťuje dojazd až do vzdialenosti 600 km. Vozidlo dostalo aj najnovšie prvky konektivity a je pripravené na automatizovanú jazdu na úrovni Level 3. Nová technologická vlajková loď spoločnosti BMW Group sa bude vyrábať v závode BMW Dingolfing od roku 2021.

Zdroj: BMW


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: BMW

Komentáre k článku


Stream naživo