2013-11-24 15:12:23
Mercedes-Benz AMG Vision Gran
Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo
Zdroj: carscoops.com

Mercedes AMG Vision Gran Turismo. Pozrite si najúžasnejší Mercedes v akcii!

Tento nádherný Mercedes môžete osedlať na ceste do práce. A to naozaj! Stačí vám na to GPS navigácia a hra Gran Turismo 6!

Neskutočný Mercedes-Benz AMG Vision Gran Turismo je jedným z viac než 1200 áut v novej hre Gran Turismo 6. Tento Mercedes však v skutočnosti neexistuje. Bol vytvorený iba pre hru a zajazdiť si na ňom budú môcť iba hráči. Teda... Existuje. Ako model. Predstavil sa na autosalóne v Los Angeles a vzbudil ohromný záujem verejnosti.

Mercedes AMG Vision Gran Turismo vychádza z legendárneho Mercedesu 300 SL z roku 1952. Jeho dizajn však auto posúva o dve kategórie vyššie. Presnejšie do ríše snov. Neuveriteľne dlhá kapota, maličká kabína takmer nad zadnými kolesami, linky z ktorých sa automobilovému nadšencovi zakrúti hlava. Auto pôsobí ako kvapka práve sa odliepajúca od pevného podkladu, pripravená putovať priestorom extrémne rýchlo. Obrovské kolesá a pneumatiky tenučké ako kondo... skrátka veľmi tenké.

Pochopiteľne je auto vybavené množstvom LED svetiel, bez nich to nejde. Tento Medveď je viac než len dizajnérskym cvičením, je to pocta značke, pocta legende a stelesnenie krásy, ktorá sa skrýva v tom jednoduchom slove: auto.

588 koní, motor V8, váha 1385 kg, pomer váhy a výkonu: 2,4 kila na jedného "koňa." To je iba pár čísel, no viac ich vedieť ani netreba. Dôležitejšie je vedieť to, že Vision Gran Turismo bude k dispozícii hráčom zhruba od 6. decembra, keď sa na pultoch predajní objaví dlho očakávaná hra GT 6. Tu si ho môžete pozrieť v akcii:

Spomedzi 1200 áut, na ktorých si budú hráči môcť zajazdiť je viacero takých, ktoré sa nikdy neobjavia na skutočných cestách. Vision Gran Turismo je len prvým z nich. Vývojári hry totiž oslovili niekoľko svetoznámych značiek výrobcov automobilov, ale aj značiek ako Nike, či Air Jordan, aby do hry navrhli vozidlo, ktoré bude ich značku a jej smerovanie vystihovať. Hráči sa už teraz tešia na autá od Aston Martin, Alfa Romeo, Alpina, Audi, Peugeot, Honda a iných.

Zdroj: carscoops.com
Zdroj: carscoops.com

Gran Turismo 6 nedáva spať vývojárom a fanúšikom už viac než dva roky, odkedy bol ohlásený začiatok vývoja. Okrem realistickej grafiky a hŕby áut sa môžeme tešiť na mimoriadne realistické správanie áut a na veľké množstvo funkcionalít, medzi ktorými vytŕča možnosť postaviť si vlastnú trať na základe údajov z GPS navigácie.

Zdroj: carscoops.com

Hráčovi stačí nasadnúť do svojho skutočného auta, zapnúť GPS navigáciu prejsť ľubovoľnú trasu a údaje z cesty cez plug-in dostať do hry. Hra následne vytvorí trasu podľa informácií z navigácie a hráč si tak bude môcť zajazdiť na prakticky ktorejkoľvek ceste na svete. Úsek nesmie mať väčšiu dĺžku ako 32 kilometrov, no aj to je viac než dosť. Predstavte si to: ráno idete do práce (pomaly a nudne) a večer na tú istú cestu vyrazíte napríklad s takým Mercedesom AMG Vision Gran Turismo a „do práce“ prídete v rekordnom čase. Samozrejme vám hra nevytvorí prostredie totožné s tým reálnym, no už samotný nápad je vynikajúci.

Ako sa hra vyrovná s doplňujúcimi údajmi ako šírka cesty, kvalita vozovky a či bude rátať aj s premávkou, zatiaľ nevieme. Pravdepodobne bude „engine“ tejto funkcionality ponúkať hŕbu dodatočných nastavení. Ako to však bude naozaj, zistia až hráči GT 6. Tento plug-in bude formou aktualizácie k dispozícii chvíľu po oficiálnom uvedení hry.

Na záver jeden z najnovších trailerov na Gran Turismo 6:

A ešte niečo: v galérii si môžete pozrieť obrázky niekoľkých áut a taktiež pár "print-screenov" zo samotnej hry.

Ján Hargaš
ZDROJ: Carscoops, youtube.com, Mercedes

Komentáre k článku


Stream naživo