2013-11-24 05:00:00
Toyota RAV4 2003 -
Toyota RAV4 2003 - 2005
Zdroj: wiki

VIDEO: Prepadnutie za bieleho dňa. Takto jednoducho vám ukradnú auto!

Samopaly, strach o život, lúpeže a vraždy za bieleho dňa. Vitajte v Johanesburgu!

Juhoafrická republika je v súčasnosti najvyspelejším štátom v Afrike. Nie je to africká krajina ako si ju mnohí predstavujeme. Jej infraštruktúra je možno na vyššej úrovni ako u nás, má kvalitné cesty, obrovské príjmy z turizmu, množstvo bohatých ľudí. Krajina prosperuje hlavne vďaka obrovskému nerastnému bohatstvu. Od ropy, cez platinu až po diamanty. Celá táto africká idylka má jedno veľké ALE.

Štát, ktorý má ešte v živej pamäti časy segregáciu černochov v súčasnosti zažíva ťažké časy. Sociálna nerovnosť je čoraz markantnejšia. Moderné mestá s mrakodrapmi kontrastujú so „slumami“ teda s extrémne chudobnými štvrťami. Kriminalita rastie. Niektorí jej nárast pripisujú vytrácaniu sa Nelsona Mandelu z verejného života ako symbolu rovnosti rás a ich mierového spolužitia (Mandela pôsobí ako „lepidlo“ medzi dvoma sociálne a rasovo výrazne odlišnými vrstvami spoločnosti – bielymi a čiernymi). Vplyv Mandelu na Juhoafrickú republiku nemožno poprieť, no omnoho vplyvnejší ako on, je hlad a pocit nedostatku.

Keď si spojíte sociálnu nerovnosť a africké prekliatie s názvom AK-47 „Kalašnikov“ vzíde vám z toho smrteľná kombinácia. V tomto prípade to však smrťou našťastie neskončilo.

Vodič strieborného SUV (Toyoty RAV 4) zastal na križovatke. Z boku sa pred strieborným SUV objavil čierny van. Vodič okamžite pochopil o čo ide, pokúsil sa vycúvať. Zo zadu ho však zablokovala biela Corsa. Z oboch áut vystúpili ozbrojení muži, jeden mal samopal. Vytiahli vodiča strieborného SUV z auta. Ten zdvihol ruky a pratal sa z cesty.

Následne z auta vytiahli tašky, aj ostatných pasažierov - minimálne dve ženy. Jeden z lupičov nasadol do ukradnutého auta a o chvíľu zlodejov nebolo. Celý incident sa odohral v priebehu pol minúty. Ostatní vodiči sa danou udalosťou nijako nezaoberali a s úľavou, že sa to netýka ich, pokračovali v ceste (čo by zmohli proti ozbrojeným zlodejom?). Lúpež bola zachytená na kamere umiestnenej v byte, alebo na balkóne, či uzavretej terase. Viac než zvuky ulice počuť štebotanie anduliek...

 

jh
ZDROJ: liveleak.com

Komentáre k článku


Stream naživo