2013-09-10 04:55:00
Jaguar C-X17 Sports Crossover
Jaguar C-X17 Sports Crossover Concept sa predstavil iba pár hodín pred začiatkom autosalónu vo Frankfurte.
Zdroj: Jaguar Cars Limited

DOPLNENÉ FOTO! Deň pred frankfurtským autosalónom ukázal Jaguar svoje SUV

Dnes sa automobilky nepredbiehajú v čo najdlhšom utajení noviniek, ktoré odhalia až na autosalónoch.

V dnešnom on-line svete je dôležité byť na očiach stále a všade. Preto sú predstavenia v priamom prenose rovnako bežné ako rôzne „úniky“ fotografií aj údajov z prostredia automobilových značiek

Pokušeniu a zároveň možnosti prezentovať sa v hodine dvanástej pred oficiálnym začiatkom významného jesenného autosalónu neodolala ani veľká mačka. Jaguar už v predstihu ukázal veľmi tmavú siluetu, potom čelný pohľad na novinku v rámci svojho portfólia a nakoniec „trojštvrťový“ bočný pohľad. Na o včera večer to „vybalil“ naplno a ukázal špeciálne pozvaným novinárom automobil netradičného segmentu v ponímaní tradičnej britskej značky (hoci dnes v držbe indického majiteľa).

Kedysi nepredstaviteľné, neprípustné a nemožné sa tak stalo reálnym: Jaguar sa svojim konceptom už len na krok priblížil k výrobe svojho prvého SUV. Na fotkách aj videu vidíte, ako bude vyzerať Jaguar do terénu. Jaguar C-X17 Crossover Concept Car je postavený na novej hliníkovej platforme PLA (Premium Lightweight Architecture). Využije ju tiež budúci menší sedan značky. Predná časť má klasické tvary, úzke svetlá a veľkú masku chladiča.

Zdroj: Jaguar Cars Limited
Zdroj: Jaguar Cars Limited

Vyzerá to tak, že hoci je v prémiovom segmente jedným z prvých nových modelov, vydajú sa touto cestou podľa najnovších plánov aj ďalší výrobcovia. Neubránili sa vidine prílevu  nových zákazníkov, ktorí sa v poslednom čase orientujú na praktickú kategóriu SUV  odolávali. SUV Bentley je už vlastne potvrdené, šumy sú okolo Lamborghini, predstavu o SUV má aj Maserati. Jaguar však už priniesol štúdiu, ktorá napriek pneumatikám s futuristickým dizajnom nemá ďaleko k sériovej výrobe.

Zdroj: Jaguar Cars Limited
Zdroj: Jaguar Cars Limited

Je pozoruhodné, ako sa menia v čase chute zákazníkov a čo všetko robia stabilné bašty klasického dizajnu, aby im vyhoveli. Automobilky sa prispôsobujú záujmu. Dnes sa nad tým nikto nepozastavuje. Keď pred časom zaradila renomovaná prémiová značka do svojej  ponuky model SUV, ľudia nechápali a odvracali sa od nej. Zažilo to BMW s modelom X5 aj Porsche s Cayenne. Fanúšikovia majú viac zažité a spojené tradície. Tí odpadli spomedzi záujemcov, no prišli väčšie prírastky. Preto to tie automobilky robia, Dnes sa totiž vernosť tradíciám veľmi nenosí. Modlou sa stali počty predaných áut. Aj preto je tu nový segment, nový model Jaguara. Zatiaľ v podobe konceptu C-X17.


ZDROJ: Jaguar

Komentáre k článku


Stream naživo