2013-03-30 07:12:03
Odhalili nový Renault so
Renault to je, ale aký? Budúci model 5, alebo nové Twingo RS, či niečo celkom iné?
Zdroj: km77.com

Odhalili nový Renault so zadným pohonom

Utajiť sa dá všeličo, ale nie navždy. Platí to aj v prípade malého nového Renaultu, ktorý sa objavil v uliciach Madridu.

Myslíte si, že aj dnes môže prísť auto, ktoré má robiť radosť z jazdy? Zdá sa, že áno. Dokonca je to vozidlo veľkého výrobcu áut. Čo si o tom myslieť nevedno. No jedno je isté. Renault TwinRLN, ktoré mnohí označujú aj Twin Fun, či Twin Run existuje.

O novom koncepte automobilky Renault sa vie málo. Povrávalo sa, presnejšie prebehla správa, že Renault v spolupráci s Mercedesom vyvíjali platformu pre nový Smart, ktorý mal mať motor vzadu (resp. v strede) a pohon zadných kolies. Techniku testovali v aute, ktoré sa veľmi podobalo na aktuálne Renault Twingo. Automobilky ale údajne ukončili spoluprácu v tomto smere. Možno z neuskutočneného sobáša napokon predsa len ostalo nemanželské dieťa. Zrejme to je ono, čo sa v uplynulých dňoch preháňalo po madridských uliciach pri nakrúcaní záberov. Prečo by to inak Renault robil, keby nemal niečo za lubom? Dizajnovým konceptom sa takáto pozornosť nevenuje... Je to predzvesť nového Twinga RS, alebo ešte niečo viac? Kiežby.

Bude nový Renault 5 Maxi Turbo?

Dosť špekulácií. Aj tak chýbajú podrobnosti. Zo základných informácií pozbieraných po rôznych stránkach internetu od Brazílie po Rumunsko je zrejmé, že koncepcia vozidla má rovnaký recept, na základe ktorého „upiekli“ legendárny Renault 5 Maxi Turbo či Renault Clio V6. Aj keby ste toto nevedeli, už prvý pohľad naň zvýši tep - trocha hranaté auto „nastylované“ akoby malo štartovať na najbližšej rely. Možnosti sú dve: buď je to utajovaná predzvesť novej generácie Renault Twingo, alebo podľa niektorých francúzskych zdrojov chce Renault znova oživiť zašlú slávu úspešného modelu 5. Je jedno, čo bude pravda, už teraz tlieskame a veríme, že sa auto dostane naozaj do výroby. Je nám jasné, že asi nie v tejto podobe, ale čo ak? Navyše fanúšikom rýchlych a mrštných vozidiel asi príde vhod aj zvuk motora. Podľa toho, čo z nahrávok počuť, to asi nebude trojvalcový 0,9 TCe... Nevieme odhadnúť, či je to už tak ďaleko, že ide o predsériové vozidlo, v tejto chvíli môžeme len hádať, či má motor vzadu, alebo namiesto zadných sedadiel. Akokoľvek to je, Renault si získal pozornosť. Pozrite si aj amatérske videá (?) nakrútené smartphonom a budete sa usmievať pol dňa, možno aj nejaká slinka kvapne...

Skúsme sa ešte trocha zasnívať: ak by sa k tomuto „základu“, čo sa varil vo vývojových  dielňach francúzskej značky pridalo správne korenie (na mysli máme šikovnosť, nápaditosť, skúsenosti divízie Renault Sport) môže na trh prísť mimoriadne zaujímavé a poriadne „nabrúsené“ miniauto. Škorpiónia divízia talianskej konkurencie by sa mohla začať obávať svojho postavenia. Let´s fun!

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com, worldcarfans.com, km77.com

Komentáre k článku


Stream naživo