2013-03-07 12:00:00
Dacia v Ženeve predstavila
Novinka sa zo sedemmiestnej verzia transformovala na plnohodnotné päťmiestne kombi s veľkým vnútorným priestorom.
Zdroj: Renault

Dacia v Ženeve predstavila Logan MCV a Duster Aventure

Veľké kombi za nízku cenu a limitovaná séria offroadu. To sú dve novinky zo ženevského autosalónu v podaní Dacie.

Po nových modeloch Dacia Logan, Sandero a Sandero Stepway vyrukovala Dacia s novým Loganom vo verzii kombi s moderným zovňajškom a štýlovým a priestranným interiérom.

Logan s tradičným menom MCV má päť plnohodnotných sedadiel pre päť dospelých a základný objem batožinového priestoru je 573 litrov. Na rozdiel od prvej generácie sedemmiestneho vozidla, ktorého úlohu prevzal model Lodgy, je z nového Loganu MCV elegantné plnohodnotné kombi. Pritom ponúka na väčšine trhov v novom aute viac prvkov za cenu výbehového modelu. Už prvý stupeň výbavy ponúka komfort, bezpečnosť a praktické vylepšenia, napríklad ESC, bočné airbagy (v krajinách Euro 5) a zadné sedadlá delené v pomere 2/3-1/3 (vo všetkých krajinách). Po ich sklopení nevznikne síce nevznikne schod, ale ani celkom rovná ložná plocha, pretože operadlá zadných sedadiel sú sklonené.

 

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Dizajn bez veľkého prekvapenia

Logan MCV je až po  B-stĺpik rovnaký ako sedan. Potom pokračujú jednoduché línie zadnej časti, ktorá sa zbavila úžitkového vzhľadu. Do výbavy sa podobne ako u ostatných členov rodiny môže dostať aj tempomat a nová navigácia. Nová generácia je určite zaujímavejšia, priblížila sa ku klasickým moderným kombi vozidlám a „vycúvala“ od dodávok, ktoré teraz v rámci značky prebral na seba Dokker. Pod prednou kapotou majú podľa prvých informácií byť dieselové motory 1,5 dCi a prepĺňaný benzínový trojvalec 0,9 TCe s výkonom 66 kW (90 k). Ktovie, s akými sa ale predstaví MCV na slovenskom trhu, kam príde v júni tohto roka. Model Logan vo verzii sedan je totiž u nás v ponuke iba s jedným naftovým motorom, na výber však je aj atmosférický benzínový štvorvalec.

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Namiesto zmeny akčný model

Čakalo sa, že Duster prejde výraznou modernizáciou, či faceliftom. Dacia prišla s modelom Duster Aventure, pútavou limitovanou sériou originálneho offroadu. Má zvláštne prvky výbavy ako strešné reflektory, satelitnú navigáciu Garmin s topografickou mapou a gumové rohože. Dobrá voľba pre tých, ktorí chcú už od všetkého utiecť. K úniku z preplneného sveta motivuje limitovaná séria ponukou dvoch farieb – Glacier White a Pearl Black. Ich príťažlivosť zdôrazňuje aj špeciálny exteriérový dekor a výrazné detaily čalúnenia. No aj tak čakáma na vynovený Duster v rámci ofenzívy modelovej politiky, ktorú Dacia začala novým modelom Sandero a Sandero Stepway.

Zdroj: Renault
Zdroj: Renault

Limitovaná séria Dacia Duster Aventure1 sa začne predávať v apríli 2013 vo viac než 16. Krajinách, no ak by ste mali záujem, smola - na Slovensku sa o nej neuvažuje.

Jozef Vydra
ZDROJ: Renault

Komentáre k článku


Stream naživo