2023-07-31 12:20:00
Preteky motocyklov letisko Piešťany
Preteky motocyklov letisko Trenčín
Zdroj: Peter Salaba

Trenčianske letisko pohostí najlepších motocyklových pretekárov strednej Európy

Už po piatykrát sa počas posledného augustového víkendu uskutočnia v Trenčíne motocyklové preteky.

Už po piatykrát v novodobej histórii sa počas posledného augustového víkendu (25.-27. augusta) na letisku v Trenčíne uskutočnia medzinárodné motocyklové preteky. Organizátori z Motoclubu Baláž očakávajú dve stovky jazdcov z ôsmich európskych krajín, ktorí budú bojovať o body do medzinárodných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky, medzinárodného šampionátu Alpe Adria veteránov, Ducati Slovakia Cupu a chýbať nebudú ani atraktívne preteky sajdkár.

Zdroj: Peter Salaba

Medzi najväčšie hviezdy podujatia patrí český pretekár Marek Červený, ktorý má na svojom konte tituly šampióna na Európskom šampionáte na prírodných okruhoch a množstvo víťazstiev na prestížnych pretekoch 300 zákrut Gustava Havla v Hořiciach. Rovnako si mnoho prvenstiev odniesol aj z podujatí na slovenských letiskách a v Trenčíne sa predstaví dokonca v dvoch triedach. Rovnako český pretekár Michal Prášek bude patriť medzi kandidátov na víťazstvo, keď svoje kvality dokázal nielen titulmi šampióna Alpe Adrie, ale aj 11 prvenstvami na našich letiskách v Trenčíne, Žiline a Piešťanoch. Konkurovať im budú úspešní domáci pretekári, bratia David a Milan Hanzalíkovci, Marcel Hruboš, Ľudovít Krušina a ďalší. Aj oni vo svojej kariére vybojovali mnoho víťazstiev na medzinárodných pretekoch a celkové prvenstvá na národných aj medzinárodných šampionátoch.

Zdroj: Peter Salaba

V piatok na pretekárov čakajú tréningy, v sobotu a nedeľu potom dvoje samostatne bodované preteky, takže diváci si poriadnu dávku adrenalínu z letiska v Trenčíne môžu odniesť po oba víkendové dni. V sobotu sa štartuje o 12. hodine, v nedeľu už o desiatej. Na divákov čaká aj bohatá tombola, v ktorej hlavnou cenou je skúter s objemom 125 cm³.

Vstupenky kúpite na Predpredaj.sk


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Predpredaj.sk

Komentáre k článku


Stream naživo