2023-03-22 09:30:00
PR VAM
PR VAM
Zdroj: PR VAM / Zetak

Zlodeji áut naskočili na nový trend. Čo sa im oplatí kradnúť, vás prekvapí

V minulosti sa kradli najmä luxusné autá, potom to boli najpredávanejšie modely kvôli náhradným dielom a dnes sú to vozidlá na elektrický pohon.

Nie je žiadnym tajomstvom, že aj v oblasti kradnutia áut sa trendy menia podľa aktuálneho dopytu, ktorému sa veľmi rýchlo prispôsobuje aj ponuka. Najnovšie sú najväčším lákadlom pre autičkárov hybridy a elektromobily.

Ako naberajú vozidlá na elektrický pohon na popularite, dostávajú sa častejšie do hľadáčika zlodejov áut. Čo ich na nich priťahuje? Akumulátory. Ich ceny totiž pár rokoch prekračujú zostatkové hodnoty samotných automobilov.

Ak nechcete, aby sa vaše drahé, ekologické vozidlo stalo zdrojom batérie pre iného majiteľa auta, nainštalujte si dodatočné zabezpečenie. Ideálne také, ktoré je postavené na elektrickom a mechanickom princípe.

Jedným z nich je VAMPIRE Lite od slovenského výrobcu VAM System. Toto dodatočné zabezpečenie neprekonal za takmer 30 rokov žiaden zlodej. Ako je to možné?

VAMPIRE Lite je 7-cestný imobilizér, ktorý pod elektromechanickou kombináciou dokáže v aute naraz blokovať až 7 jeho častí. Tým zaručuje jeho 100 % ochranu pred akýmkoľvek spôsobom krádeže.

Zlodeji nepochodia ani v prípade, ak:

• použijú rušičku GPS/GSM/GPRS signálu,

• použijú čítačku kódov či diaľkových ovládaní,

• vymenia spínaciu skrinku,

• vymenia riadiacu jednotku motora,

• vymenia palubnú dosku,

• použijú duplikát štartovacieho kľúča.

Zdroj: PR VAM / Zetak

VAMPIRE Lite funguje na 2 princípoch:

  1. Princíp unikátnosti

Každé auto má zabezpečené iné časti. Zlodej vďaka tomu nedokáže mechanizmus identifikovať ani v prípade, ak by si rovnaký model auta s nainštalovaným VAMPIRE Lite rozobral doma v garáži.

  1. Princíp kombinatoriky

Príliš veľa možností, málo času. Na to, aby zlodej ukradol auto zabezpečené týmto systémom, by potreboval dlhé hodiny, čo štandardne nie je pri krádeži vozidla možné.

VAMPIRE Lite je navyše možné rozšíriť o modul VAM Akustik, vďaka ktorému bude automobil zabezpečený aj proti ďalším technikám kradnutia ako:

naloženie, ťahanie, tlačenie, zdvíhanie, nakláňanie, krádež kolies, vniknutie do motorovej časti, vniknutie do interiéru vozidla či do batožinového priestoru.

Bez mesačných poplatkov a aktualizácií

VAMPIRE Lite predstavuje jednorazovú investíciu bez potreby aktualizácie či platenia mesačných poplatkov. Namontovať si ho môžete dať v pobočkách v Bratislave, Nitre, Banskej Bystrici, Poprade a Prešove. Požiadajte o nezáväznú cenovú ponuku na https://vam-system.sk/


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR VAM

Komentáre k článku


Stream naživo