2019-09-14 08:00:00
Motoristický salón Bory Mall
Motoristický salón Bory Mall 2019

Motoristický salón v Bory Mall štartuje o týždeň

Tradičné motoristické podujatie prináša aj tento rok exkluzívne novinky.

Počas víkendu od 20.9. do 22.9. v centre Bory Mall na západe Bratislavy predstaví viac ako 300 vozidiel, eko-motorky, solárny katamarán či lietadlo. V sobotu 21.9. odštartuje aj Power tunning party.

Horúce motoristické novinky

Na Motosalóne 2019 bude zastúpených viac ako 30 značiek automobilov a vyše 80 motocyklov. Predstavia sa chuťovky z Mercedes-Benz Bratislava, novinky aj od KIA, AUDI, VOLKSWAGEN, PEUGEOT, BMW, najhorúcejšia novinka z dielne moto kráľa Harley-Davidson Bratislava - HARLEY-DAVIDSON LIVEWIRE a návštevníci zažijú aj exkluzívnu premiéru na Slovensku: Elektrický STREETFIGHTER Zero SR/F.

Slovenské lietadlo patriace medzi svetovú špičku

Dopraviť sa z Bratislavy do Košíc za 1 hod 23 min za cenu 28,40 € dokáže len lietadlo VIPER SD4. Exkluzívne dvojmiestne športové lietadlo skonštruovali slovenskí výrobcovia a svojim spracovaním patrí medzi TOP 5 lietadiel tohto typu vo svete. VIPER SD4 má vstavaný padák pre celé lietadlo, autopilota a na palube má aj radar zobrazujúci ostatné lietadlá vo vzdušnom priestore. Pristavené bude na Motosalóne v Bory Mall.

Loď na slnečný pohon

Na podujatí bude zaparkovaný aj SOLÁRNY KATAMARÁN. Tento svetový unikát je jediný na Slovensku. Green Boats Slovakia s ním aktuálne prevádzkuje vyhliadkové plavby po Liptovskej Mare. V harmónii s prírodou sa s ním môžu výletníci plaviť na objednávku aj kdekoľvek inde. Ekologický solárny katamarán SOLLINER je poháňaný slnečnou energiou a má nekonečný dojazd za dňa, v noci funguje na batériu až 18 hodín.

Prvé elektrické motorky

Priestor dostanú aj E-MOTORKY SuperSOCO, prvé plne elektrické motorky, ktoré sú na Slovensku registrované ako motorové vozidlá v kategórii malých motoriek. Za ich prítomnosť na slovenskom trhu vďačíme jedinému registrovanému dovozcovi, firme ANTIK Telecom. Vo svojej ponuke má elektrické motorky a skútre, ktoré sú vybavené Full HD kamerou so stabilizátorom obrazu a nočným videním alebo modely pre náročnejších podporujúce superrýchle nabíjanie.

Slovenský dizajn na Motosalóne 2019

Na motoristickom salóne v Bory Mall budú vystavené aj modely, ktoré sú výsledkom tvorivej práce dizajnéra, konštruktéra a pedagóga Štefana Kleina a jeho študentov Ateliéru Transport dizajn na VŠVU v Bratislave. Ateliér transport dizajnu spolupracuje s najvýznamnejšími automobilovými značkami ako VW, Ford, Audi, Škoda, Renault, BMV a Johnson Controls. Konfrontácia s výrobným prostredím provokuje k odlišným prístupom uvažovania, s ktorou sa pri stavbe modelov potýka aj profesorov asistent Mgr. Peter Baumann.

Power Tunning party

V sobotu 21. septembra sa na parkovisku Bory Mall uskutoční aj stretnutie fanúšikov výnimočných automobilov. Vítané sú upravené, luxusné, vzácne, superšportové aj americké autá - ako nové, tak aj staršie. Fanúšikovia, ktorí prídu ukázať svoj 4-kolesový sen, majú možnosť zabojovať o trofeje seriálu Show & Shine Slovakia aj redakcie Power magazínu. Môžu sa zapojiť dokonca do moderovaného predstavenia áut, súťaže car limbo alebo si nechať odmerať decibely audio sústav či výfukov.

Okrem automobilových noviniek a zaujímavých motoristických vychytávok si budete môcť vychutnať vytunované tátoše a skvelý program. Nechajte sa zviesť!


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo