2019-06-05 08:10:00
Mitsubishi L200 Expedition ROCK
Mitsubishi L200 Expedition ROCK Proof Edition
Zdroj: mitsubishi

Špecialitka, aká nie je bežná - Mitsubishi L200 ROCK PROOF Edition

Nový off-roadový špeciál značky s troma diamantmi v znaku pripravilo české a slovenské zastúpenie automobilky Mitsubishi Motors.

Mitsubishi L200 ROCK PROOF Edition spoločnosti M Motors CZ a M Motors SK je model určený pre cestovateľské zážitky a nadväzuje na úspešný projekt „EXPEDITION“ spred dvoch rokov.

Vtedy automobilka Mitsubishi oslavovala 100.výročie svojho založenia a zastúpenia značky v ČR a SR a pustili do projektu dobrodružných výprav za poznaním a rozhodli sa postaviť tentoraz ešte drsnejší pick-up určený nielen pre prácu ale aj pre zábavu. Špeciálnu výbavy pripravili naozaj zodpovedne. Auto má zvýšený podvozok Oldman EMU, uzávierky zadného aj predného diferenciálu, M/T pneumatiky, spodnú ochranu motora aj podvozka, Safari šnorchel pre brodenie sa vodou, samonosný strešný stan ARB Kakadu a mnoho ďalších doplnkov pre ešte viac dobrodružstva v divokej prírode a v tom najnáročnejšom teréne.

Zdroj: mitsubishi
Zdroj: mitsubishi

Špeciálna nadstavba korby ukrýva množstvo praktických pomôcok pre pobyt v prírode aj možné pracovné využitie napríklad v lese. Na svoje si tak vďaka špeciálu ROCK PROOF môžu prísť nielen cestovatelia, ale aj lesníci, poľovníci, ochranári prírody, ťažbári a všetci tí, ktorí potrebujú tráviť čas tam, kam sa človek len tak ľahko s obyčajným autom nedostane. V korbe je preto okrem iného kompresorová chladnička, nádrž na vodu a sprcha, kempovacie vybavenie ako sekera, píla či varič, ale aj gurtne na ťahanie a ďalšie potrebné vybavenie.

Zdroj: mitsubishi
Zdroj: mitsubishi

Nuž a doplnková špecifikácia upraveného vozidla Mitsubishi L200 Double Cab s motorom 2.4 DI-D, 5-stupňovou automatickou prevodovkou vo verzii hardtop, s redukciou, uzávierkou medzinápravového, predného a zadného diferenciálu je takáto:

Off-roadové úpravy vozidla:

Zvýšený podvozok Oldman EMU (+ 5cm)

Pneumatická uzávierka predného diferenciálu ARB Airlock

Vzduchový kompresor so zásobníkom a hadicou pre dofukovanie kolies

Zakrytovanie podvozka (motor, prevodovka, nádrž)

Stan - samonosný, vyklápanie do boku vrátane matraca po celej ploche

Nízky hardtop s možnosťou trvalého vyklopenia

Safari šnorchel

Predný rám, čierny

Bočné rámy, čierne

Predná LED svetelná rampa dole (diaľkový svetlomet)

Predná LED svetelná rampa hore

Zadné LED svetlo

Terénne pneumatiky Nokian

Navigácia MGN

Plynové vzpery kapoty

Plynové vzpery zadnej výklopnej plochy

Zdroj: mitsubishi

Off-roadová výbava:

Kryt ložnej plochy Sportlid 180 (hardtop)

Plastová vaňa a koberec v korbe

Extra nosič Thule na hardtope

Kompresorová chladnička ARB

2x kempingové stoličky + 1x stôl

Kanyster s vodou + sprcha

Taška s „kempovacím" vybavením

Taška s technickým vybavením (gurtne, rukavice, náradie...)

Zákazníkom, ktorí prejavia o takúto špeciálnu úpravu záujem, je možné pripraviť v spolupráci s autorizovanými predajcami značky návrh, odporučiť najvhodnejšie technické riešenie a doplnky v nadväznosti na plánované využitie, prípadne dodať takto upravené vozidlo na kľúč.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo