2019-02-25 12:00:00
VW Passat facelift 2019
VW Passat facelift 2019
Zdroj: VW

Predpremiéra! Nový Volkswagen Passat reaguje na dotyk

Ženevský autosalón sa nezadržateľne blíži a s ním aj prezentácia noviniek od Volkswagenu.

Jednou z nich je nový Passat, o ktorom už niečo vieme. Napríklad, že zistí, či sa dotýkate jeho volantu.

Dizajnové modifikácie faceliftovaného modelu Volkswagen Passat sa neprekvapivo obmedzili na jemne zmenené nárazníky a novú grafiku svetiel. Do ponuky pribudli aj nové modely diskov kolies a nové farby. Pre Passat je však táto striedmosť zároveň konkurenčnou výhodou, takže prečo to meniť? Niektorí klienti skrátka uprednostňujú distingvovanú eleganciu a tá Passatu nechýba. V interiéri sú príjemnejšie materiály, nový infotainment systém a nová generácia digitálneho prístrojového štítu s ešte lepšou grafikou a väčšími možnosťami personalizácie. Po dlhých rokoch sme sa dočkali aj nového dizajnu volantu. Ten sa podaril.

Zdroj: VW

Poďme sa pozrieť na technologické zmeny. V oblasti pohonných jednotiek sa toho tiež neudialo veľa. Za zmienku stojí nový motor 2,0 TDI EVO s výkonom 110 kW, ktorý dosahuje nižšiu spotrebu, než jeho predchodca. Motor 1,5 TSI je v ponuke tiež. Asi najviac z faceliftu vyťažil plug-in hybrid Passat GTE, ktorý dostal nový akumulátor, zaručujúci vyšší dojazd na čisto elektrickú energiu (teraz až 70 km podľa NEDC/55 km podľa WLTP).

Zdroj: VW

Ak si myslíte, že doteraz je výpočet zmien pre facelift podozrivo krátky, vyčkajte. Najviac noviniek totiž ponúka inovovaná elektronika a asistenčné systémy. Tie bude po novom zastrešovať označenie IQ.DRIVE. Z  nových pomocníkov spomeňme asistent pri vyhýbacom manévri. Ten pomôže vodičovi bezpečnejšie obísť náhlu prekážku na ceste, vrátane stabilizácie auta po vrátení sa do svojho jazdného pruhu.

Svetovú premiéru v modeli Passat zažije systém Travel Assist. Tento asistenčný systém pracuje v princípe rovnako, ako Traffic Jam Assist (asistent jazdy v dopravnej zápche), akurát nie je obmedzený maximálnou rýchlosťou 60 km/h. Pracuje prakticky v celom rozsahu cestovných rýchlostí -  od 0 až do 210 km/h. Na svoju funkčnosť využíva novú, citlivejšiu kameru za čelným sklom a radarový tempomat ACC. Úplnou novinkou je kapacitný volant schopný rozpoznať, či ho vodič drží. Ten nebude vyžadovať nepotrebné pohyby od vodiča len preto, aby sa auto presvedčilo, že vodič má naozaj ruky na volante.  

Zdroj: VW

Nový Passat dostane aj špičkové svetlá IQ.LIGHT známe z vlajkovej lode Touareg. Jedná sa o Matrix LED svetlá s inteligentným prediktívnym osvetľovaním zákrut na základe GPS. Majú aj funkciu vytienenia okolitej premávky v diaľkovom režime. LED technológiu nájdeme aj v hmlovkách a zadných svetlách.

Vďaka zabudovanej SIM karte môže byť nový Volkswagen Passsat vždy online. Pomocou služby We Connect budú k dispozícii online služby na streamovanie hudby, počúvanie web rádií a rôznych aplikácií. Pribudne rozšírená podpora online rozpoznávania hlasu a možnosť zadávať hlasové povely prirodzenou rečou.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Výstavná premiéra vynoveného Passatu vo všetkých verziách bude samozrejme na Ženevskom autosalóne. Predpredaj tohto modelu sa na Slovensku začne v máji tohto roku.

Viac informácii, fotografií a ďalšie testy nájdete na našom blogu www.volkswagenblog.sk


AUTOR: PR článok

Komentáre k článku


Stream naživo