2018-12-06 12:15:00
Škoda Spaceback
Škoda Spaceback
Zdroj: Škoda Auto

Škoda Scala sa predstaví už dnes – sledujte naživo premiéru

Nový kompaktný hatchback z Mladej Boleslavi sa svetu ukáže už dnes večer. Sledujte jeho odhalenie naživo na našej stránke.

Škoda sa pripravuje na dôležitú premiéru. V izraelskom Tel Avive predstaví svoj päťdverový kompaktný hatchback Scala, model, ktorý nepriamo nahradí súčasný Rapid Spaceback. Premiéru bude možné sledovať vďaka priloženému streamu naživo, priamy prenos sa začína vo štvrtok 6. decembra o 18:30 stredoeurópskeho času. Predstavenie má trvať má približne 45 minút.

Scala je pre automobilku dôležitou novinkou, Škoda s ňou vôbec prvýkrát vstupuje do jadra nižšej strednej triedy. V nabitom segmente kompaktných päťdverových hatchbackov bude chcieť zaujať modernou technikou. K dispozícii tak bude digitálny prístrojový štít alebo široká paleta jazdných asistentov, ako napríklad vylepšené stráženie mŕtveho uhla a udržiavanie vozidla v jazdnom pruhu. Rad funkcií potom bude možné ovládať cez mobil,. Napríklad odomknúť dvere, alebo aktualizovať mapy.

Zdroj: Škoda auto


Novinka bude chcieť tiež zaujať svojim dizajnom, Škoda už nechce ponúkať len autá, ktoré zajmú ​​cenovkou, alebo šikovnými nápadmi, ale aj sympatickým vzhľadom. Interiér využije úplne nové riešenie s vysoko umiestnenou obrazovkou multimediálneho systému, ktoré majú prevziať aj ďalšie modely značky. Zadnú časť auta ozdobí namiesto loga po prvý raz nápis Škoda, čo sa má takisto stať novým poznávacím znakom vozidiel mladoboleslavského výrobcu .

Ponuka motorov je už relatívne známa. V ponuke nebude chýbať benzínový trojvalec 1.0 TSI (vo verziách so 70 a 85 kW), ktorý doplní štvorvalec 1.5 TSI (110 kW) a turbodiesel 1.6 TDI (85 kW). Novinkou bude verzia G-Tec na stlačený zemný plyn, využívajúca zážihový litrový motor s výkonom 66 kW. Hybrid, plug-in hybrid ani elektrina nie sú na programe dňa a ponúknu ich až väčšie modely Škoda.

Hoci sa Škoda Scala svetu predstaví už dnes, sériová výroba sa má rozbehnúť až začiatkom roka 2019. Prví zákazníci sa tak auta dočkajú počas prvého polroka budúceho roka.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo