2018-11-05 16:30:00
Volkswagen T-Cross
Volkswagen T-Cross
Zdroj: Volkswagen AG

Nový Volkswagen T-Cross: Viac, než sa zdá

Najmenší crossover Volkswagenu, model T-Cross, sa celému svetu predstavil v Amsterdame a my sme boli pri tom.

Je chutný, odvážny, nekonvenčný a vôbec nie je taký malý, ako sa zdá.

Doba sa mení a s ňou sa musia meniť aj autá. Mestá sú čoraz zastavanejšie, uličky užšie a parkovanie ťažšie. Keď sa nechystáte na dlhú cestu, počas ktorej by ste využili priestor a výkon veľkého auta, padne kompaktné autíčko celkom vhod.

Lenže raz za čas treba odviezť viacerých ľudí alebo previezť viac batožiny. Nový Volkswagen T-Cross prišiel, aby nás presvedčil, že s trochou nemeckého umu sa dajú skĺbiť aj protichodné požiadavky.

Zdroj: Volkswagen
Zdroj: Volkswagen AG

Samozrejme, že Volkswagen

Aj keď T-Cross nie je najväčší, ani najluxusnejší Volkswagen, rozhodne vie zaujať. Jeho karoséria je popretínaná ostrými líniami, ktoré ju opticky predlžujú. Kapotu zdobia zaujímavé prelisy. Zadná časť je úplne jedinečná, pretože obsahuje LED svetlá, ktoré sú prepojené reflexným pásom. Na jednej strane to T-Crossu veľmi pristane, na strane druhej ho to opticky rozširuje. Spredu zas vyzerá T-Cross  pripomína malý Touareg s náznakmi T-Rocu. Podľa dizajnérov tá podobnosť vôbec nie je náhodná. Aby zaujímavý dizajn auta vynikol ešte viac, k dispozícii je až 12 farieb karosérie. Nájdete tu všetko, od konzervatívnych odtieňov až po veselé, krikľavé farby. Dôležité je, že máte na výber.

Zdroj: Volkswagen AG
Zdroj: Volkswagen AG

Na mieru

Výber je mimoriadne široký najmä v interiéri, kde sú v ponuke rôzne balíčky výbavy, dekorov, materiálov, farieb a poťahov, aby ste si mohli naozaj poskladať svoj „vlastný“ T-Cross. Ak si objednáte príplatkový Active Info Display, môžete si dokonca prispôsobiť aj grafiku prístrojového štítu pred vami. Rovnako sa však dá upraviť aj praktická stránka auta. T-Cross meria na dĺžku iba 4,11 metra. V jeho kabíne sa však nachádzajú posuvné zadné sedadlá. Vďaka nim môžete uprednostniť priestor pre zadných pasažierov, avšak keď žiadnych neveziete, môžete kufor posunutím sedadiel zväčšiť z 385 na 455 litrov, čo je už slušná hodnota. Samozrejme, sedadlá sa dajú aj sklopiť. T-Cross dokonca ponúka riešenie aj v prípade, že potrebujete previezť nezvyčajne dlhý predmet. Vtedy môžete totiž sklopiť aj predné sedadlo spolujazdca smerom dopredu.

Zdroj: Volkswagen AG
Zdroj: Volkswagen AG

V bezpečí

T-Cross je vybavený väčšinou klasických asistenčných systémov, na ktoré sme pri VW zvyknutí, avšak pridáva aj niečo navyše. Popri systéme Front Assist je tu aj monitoring mŕtveho uhla, cúvacia kamera... Neštandardným prvkom v tejto triede je príplatkový adaptívny tempomat. Vzhľadom na to, že T-Cross je mestské auto, výbornou vychytávkou je automatická „manévrovacia brzda“, ktorá zabráni potenciálnym škrabancom pri parkovacích manévroch.

Videoreport a blog

Ak chcete vidieť, ako vyzeralo medzinárodné predstavenie nového člena „rodiny T“ Volkswagenu, pozrite si toto video, ktoré priamo z Amsterdamu natočil Boris Holečko, známy aj pod instagramovým nickom @slepacibujon. Viac a najmä podrobnejších informácií zas nájdete už tradične na stránke volkswagenblog.sk


AUTOR: © Zoznam/red
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo