2014-05-19 11:50:33
Predĺženie záruky znamená jazdu
Predĺženie záruky znamená jazdu bez stresov

Chcete sa vyhnúť problémom? Predĺžte si záruku pri kúpe nového vozidla

Pri kúpe nového vozidla je dvojročná garancia samozrejmosťou. Zákonná lehota však niekedy nestačí.

Ak kupujete vozidlo na úver či leasing, upisujete sa totiž väčšinou na dlhšiu dobu a dúfate, že vozidlo vám bude dobre slúžiť aj po uplynutí záruky od výrobcu. Vďaka poisteniu AutoCheck od renomovanej spoločnosti QBE sa na to nemusíte iba spoliehať, ale záruku si môžete jednoducho predĺžiť.

Podľa notoricky známych Murphyho zákonov dochádza k zlyhaniu niektorej zo súčiastok spravidla pár dní po vypršaní záruky. Môže to byť maličkosť, alebo to naopak môže znamenať veľký zásah do rodinného rozpočtu. Práve pred takouto situáciou chráni poistenie AutoCheck Platinum. Je možné ho uzatvoriť na vozidlá, ktorým plynie dvoj – alebo trojročná záručná doba daná výrobcom, najneskôr však dva mesiace a 10 tisíc kilometrov pred jej uplynutím. Predĺžená garancia sa potom počíta od chvíle, keď skončí záruka výrobcu.

Vďaka záruke AutoCheck Platinum si môžete predĺžiť bezstarostné cestovanie až o tri roky. Záruku je pritom možné previesť na nového majiteľa, čo výrazne zvyšuje hodnotu vozidla na trhu jazdených vozidiel v prípade, že sa rozhodnete vozidlo predať. Poistenie kryje náhradné dielce aj prácu v autorizovaných servisoch. A naviac zahŕňa neobmedzený počet opráv.

Rozsah krytých súčiastok je taktiež veľmi široký – od motora cez klimatizáciu, elektrickú, palivovú a brzdovú sústavu až po spojku či prevodovku. Aj u zánovných vozidiel sa totiž môžete stretnúť s mechanickými či elektrickými poruchami, ktoré vyradia automobil z prevádzky. Pri niektorých modeloch sa môžu ceny za opravu vyšplhať veľmi vysoko, stačí uviesť pár príkladov z praxe, ktoré likvidátori poisťovne QBE v rámci poistenia AutoCheck riešili.

Medzi drahšie poruchy patrilo zlyhanie rozvodovky a diferenciálu v Audi Q5, ktoré sa vyšplhalo na 3160 eur. Ale ani menšie poruchy, napríklad výmena olejového čerpadla vo Volkswagene Polo alebo tyče riadenia v Škode Octavia za 480 eur iste ich majiteľa nepotešila.

Ak sa chcete vyhnúť neočakávaným výdajom na dlhú dobu, je predĺžená záruka najlepšou voľbou.

red

Komentáre k článku

Stream naživo