2013-12-09 13:30:00
Paul Walker - spomienková
Paul Walker - spomienková jazda

Spomienka na Paula Walkera (†40) bola aj v mnohých mestách Slovenska

Aj vás možno v priebehu minulého týždňa prekvapili kolóny áut, ktoré sa presúvali v rôznych mestách.

Mohli ste ich stretnúť zväčša popoludní. V Bratislave počas uplynulej soboty bolo takéto stretnutie dokonca večer. Boli to spontánne stretnutia ľudí, ktorí sa organizovali prostredníctvom sociálnych sietí a takýmto spôsobom si uctili pamiatku na herca Paula Walker, predstaviteľa Briana O´Connera vo filmovej sérii Rýchlo a zbesilo (Fast & Furious).

Ľudia sa organizovali hlavne v rámci tuningovej komunity, lebo Paul Walker mal rád tuningové autá a chodieval na podobné akcie. Podujatia sa boli v Žiari nad Hronom, Banskej Bystrici, Nitre, Leviciach, Nových Zámkoch, Zlatých Moravciach a na mnohých ďalších miestach.

Niekde sa zišlo 50-60 fanúšikov, v Bratislave bolo nakoniec vyše 250 áut. Ich jazda sa začala na Zlatých pieskoch a skončila sa pri krematóriu. Spomienku na hviezdu spomínaných filmov si účastníci uctili zapálením sviečok.

Tak to bolo aj na mnohých iných miestach. Veď podobné akcie boli po pár dňoch od smrti Paula Walkera takmer po celom svete...

 

Škoda len, že sa niektoré „zrazy“ konali podľa hesla – čím viac, tým lepšie a z celej pietnej spomienky sa stala súťaž v tom, ktoré mesto, či okres dokáže dosiahnuť viac účastníkov na akcii... Proti tuningu, ani akcii nemožno namietať.

Ak sa niekto chce stretnúť a uctiť si svoj idol. nech sa páči. No ani taká známa osobnosť, akou bol Paul Walker, by nemala zatieniť zdravý úsudok. Kolóny sa totiž neraz ťahali na kilometre, čím k plynulosti a bezpečnosti cestnej premávky veľmi nepomohli.

jv
ZDROJ: Facebook

Komentáre k článku


Stream naživo