2013-10-04 06:10:00
Autosalón AutoShow Nitra 2013
Autosalón AutoShow Nitra 2013 prináša 25 premiér, neraz trocha málo zvýraznených.
Zdroj: Jozef Vydra

Autosalón v Nitre trvá tento rok iba štyri dni, je na ňom vyše 20 značiek áut

Viac show ako autosalón, napriek tomu sa predstavuje v slovenskej premiére 25 noviniek.

Na prvý pohľad je tohtoročný autosalón, ktorý sa začal vo štvrtok na výstavisku Agrokomplex v Nitre, menej pompézny, ako býval. Napriek tomu štvrť stovky nových, presnejšie na Slovensku prvý raz oficiálne vystavených áut nie je málo. Len sa im zo strany usporiadateľov dostalo menej pozornosti ako po minulé roky.

Škoda, lebo zasa je na čo sa pozerať. Okrem všetkých (hlavne) štvorkolesových krásavcov je už tradične v meste pod Zoborom dostatok výstavnej krásy aj v jednotlivých expozíciách. Áno, máme na mysli hostesky, ktoré tradične patria k tomu lepšiemu, čo na výstavách nájdete. Aj preto sme pripravili možnosť hlasovania o najsexi hostesku. Článok na našich stránkach sa objaví počas dňa.

Automobilové novinky v prehľade

Jednotlivé značky pripravili 25 výstavných premiér, hoci mnohá z nich už brázdia slovenské cesty. desiatky slovenských premiér, hoci mnohé z nich už jazdia po našich cestách. K úplne čerstvým novinkám však rozhodne patrí Dacia Logan MCV, ktorá sa zároveň začala predávať, alebo Mazdu3.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Mercedes síce nestihol do Nitry priviezť nový kompaktný crossover GLA, ale vrchol svojej ponuky, novú triedu S predstavuje v plnej nádhere. Land Rover ukazuje už vypredanú novinku Range Rover Sport, Suzuki má v expozícii nový crossover SX4 S-Cross, Nissan predvádza rodinný Note aj malú Micru.

Citroën priniesol dve novinky v podobenajnovších vanov C4 Picasso a C4 Grand Picasso, Volvo predstavuje celé svoje modernizované portfólio automobilov. V expozícii Jaguaru si určite spomeniete na horúce leto vďaka roadsteru F-Type, rovnako je to aj v prípade značky Opel, kde okrem najmenšieho modelu Adam zaujme práve kabriolet Cascada. Dve horúce novinky má v Nitre Kia – športový model Pro cee´d a nový Carens.
Ford priviezol štyri novinky – modely Kuga, B-Max, Fiesta a úžitkové vozidlo Custom Tranzit. Ďalšie zaujímavé novinky má aj Chevrolet, ktorý prišiel s modelmi Trax a Captiva.

Za vstup sa platí štandardne štyri eurá, rovnako stojí aj parkovné. Zľavnený vstup pre študentov, ľudí nad 62 rokov a držiteľov preukazu ZŤP stojí 2 eurá. Otvorené je od 09:00 do 18:00, posledný deň, v nedeľu do 17:00.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo