2013-08-26 18:09:19
Dunlop Sport Maxx RT
Dunlop Sport Maxx RT si vybrala automobilka Mercedes-Benz pre svoj model A 45 AMG.
Zdroj: Dunlop Goodyear

Dunlop pripravil špeciálne pneumatiky pre Mercedes-Benz A 45 AMG

Automobilka Mercedes-Benz si pre svoj športový model A 45 AMG zvolila pneumatiky Dunlop Sport Maxx RT.

Pneumatika s rozmerom 235/35R19 91Y XL bola navrhnutá špeciálne pre tento automobil. Zabezpečuje vysokú úroveň priľnavosti na ceste, výborné brzdné vlastnosti a celkove plní vysoké požiadavky, ktoré kompaktné športové vozidlo s pohonom všetkých kolies vyžaduje.

Špeciálna konštrukcia

Pri vývoji pneumatiky Dunlop Sport Maxx RT pre nový športový model A 45 AMG spoločnosť Goodyear Dunlop úzko spolupracovala s divíziou Mercedes-Benz AMG. Ako uviedol Dr. Bernd Löwehhaupt, riaditeľ oblasti Automotive Engineering, pripravili pre ňu špeciálne vyvinutú konštrukciu, ktorá obsahuje amaridové spevnenie. Vďaka dôkladnému vývoju má pneumatika minimálnu brzdnú dráhu a maximálnu priľnavosť, ktoré dosahuje rovnako na suchej aj na mokrej vozovke. Súčasne ponúka športové správanie a vyvážené ovládanie.

Testovanie v Zelenom pekle

Pneumatiky testovala divízia Mercedes-Benz AMG vo veľkom rozsahu na nemeckom pretekárskom okruhu Nürburgring, hlavne na takzvanej severnej Slučke. Testy potvrdili, že pneumatiky plnia vysoké štandardy nastavené divíziou AMG z hľadiska priľnavosti, brzdenia a športového ovládania.

Zdroj: Dunlop Goodyear
Zdroj: Dunlop Goodyear

 

Dunlop je jeden z popredných svetových výrobcov výkonných a vysoko výkonných pneumatík s impozantnou históriou plnou úspechov v motoristickom športe. Iba z tej sa však žiť nedá. Preto Dunlop využíva značné skúsenosti z pretekov k zavádzaniu inovatívnych technológií aj do pneumatík určených pre bežnú prevádzku. Pneumatiky Dunlop ponúkajú všetkým motoristom najnovšie technológie, vrátane technológie RunOnFlat, použitej v pneumatikách, ktorými sú vybavené vozidlá ovenčené cenami, ako sú Mini, BMW 1, BMW 5/6, BMW X5/X6 a ďalšie. Takto na nových pneumatikách funguje nový systém blokov dezénu, ktorý skracuje brzdnú dráhu:

Mnohé z popredných svetových automobiliek štandardne vybavujú priamo vo výrobe svoje automobily pneumatikami Dunlop. Patria medzi ne Alfa Romeo, AMG, Audi, Bentley, BMW, Jaguar, Lexus, Mercedes-Benz, Volkswagen a Porsche.

Jozef Vydra
ZDROJ: Dunlop Goodyear

Komentáre k článku


Stream naživo