2013-07-29 13:30:00
Testovanie Mercedes-Benz S-Class Coupé
Testovanie Mercedes-Benz S-Class Coupé a GLA v Death Valley objektívom šéfa Mercedes-Benz USA Steva Cannona.
Zdroj: Steve Cannon

EXKLUZÍVNE FOTO: Týmito modelmi chce Mercedes preraziť na budúci rok

Špionážni fotografi sa budú asi musieť poobzerať po inom zdroji obživy. Prácu im občas „vyfúkne“ niekto, od koho by ste to nečakali.

Máme u nás horúčavy, na ktoré nie sne zvyknutí. Existujú aj teplejšie miesta na svete, ktoré používajú automobilky na extrémne skúšanie svojich modelov. No a pri takejto príležitosti vznikli fotografie, ktoré Steve Cannon, šéf značky Mercedes-Benz v USA, uverejnil na Twitteri. Pridal poznámku o „ďalšom dni v Death Valley“ a „teplotách 110 stupňov“ (Fahrenheita - pozn. redakcie.), teda 43 stupňov Celzia. My sa sťažujeme, keď nám "hrozia" teploty do 40 stupňov...

Pochválil sa, čím sa momentálne zaoberá – testovaním v jednom z najhorúcejších miest sveta - v Údolí smrti (Death Valley). Zaťažkávacím skúškam hlavne klimatizácií a chladiacich sústav tam podrobujú dve vozidlá, ktoré sa chystajú predstaviť verejnosti v produkčnej podobe a najneskôr na budúci rok by mali byť v predaji.

Prvé na rade je dvojdverové S-Class Coupe odvodené od novej S-triedy, ktoré vyzerá, že bude odlišné viac, ako iba skráteným rázvorom a dvoma dverami. Je pravdepodobné, že ponesie toto nové meno, možno sa vráti k doterajšiemu označeniu CLS. No nech je akokoľvek, bude viac individuálnejšie, ako boli doterajšie verzie. Čo aj bude potrebné, ak sa Mercedes chystá konkurovať vozidlám ako je napríklad Bentley Continental.

Zdroj: Steve Cannon

Na ďalšom obrázku uverejnil Steve aj maskovaný Mercedes GLA kategórie SUV, ktoré tiež skúša svoju odolnosť v Údolí smrti. Koncept GLA odvodený z najnovšieho modelu A sme vám už predstavili, skutočné sériové vozidlo bude predsa len trocha iné. Tento crossover/SUV bude dobrou alternatívou pre všetkých, ktorým sú doterajšie vozidlá kategórie SUV príliš veľké, aj mimo testovania v Death Valley...

Podle doposiaľ známych správ dostanú oba Mercedesy väčšinu z doteraz používaných motorov svojich základných karosárskych verzií. Aké to budú konkrétne - na to si radšej počkáme v oficiálnom predstavení, na ktoré, ako predpokladáme, už nebudeme musieť dlho čakať.


ZDROJ: motorauthority.com, carsuk.net

Komentáre k článku


Stream naživo