2013-02-01 12:00:00
SEAT pripravil pre Ženevu
Trojdverová verzia má športovejší vzhľad ako päťdverový hatchback.
Zdroj: Seat

SEAT pripravil pre Ženevu trojdverový Leon

Vyzerá to na zmenu k lepšiemu - prvé dve generácie Seatu Leon mali vždy iba jedinú karosársku verziu. Nová ich však bude mať tri.

Päťdverový hatchback predstavený na jeseň minulého roka v Paríži doplní najprv trojdverový variant. Na jeseň sa chystá premiéra kombi. SEAT Leon sa má totiž po niekoľkých chybných rozhodnutiach v automobilke stať najvšestrannejším modelom v ponuke značky. Má uspokojiť podstatne širší záber zákazníkov, ako jeho minulá generácia. Nuž a práve na to potrebuje širšiu paletu verzií.

Viac verzií v ponuke

Okrem rodinného päťdverového hatchbacku teda príde dynamické trojdverové kupé (označované v Seate tradične SC – Sport Coupé) a potom aj praktické kombi (ST). Okrem bežných motorov pod kapotou sa objavia aj ekonomické a športové verzie označené Ecomotive, FR a Cupra. Hoci práve verzie Cupra, ako synonymum najšportovejších verzií, mali namále a takmer ju v Seate zrušili. Našťastie prežili a zostávajú v ponuke. Je už isté, že sa na svoju výstavnú premiéru v Ženeve chystá SEAT Leon SC. Trojdverový hatchback bude v modelovom rade Leon po prvý raz. Po technickej stránke bude trojdverová verzia zhodná s päťdverovým variantom. Predaj sa má začať v lete.

Zdroj: theophiluschin.com
Zdroj: theophiluschin.com

Krajší ako päťdverový

Ako asi môže novinka vyzerať, naznačuje vizualizácia od Theophila China, známeho mága v oblasti renderovaných obrázkov. Občas dokonca máme pocit, akoby mu automobilky podsúvali informácie o tom, aké asi budú ich nové modely... Ale nie vždy to vyjde úplne dokonale. V Ženeve sa dozvieme viac – ak dovtedy nieto niekde „nevyšťúra“ oficiálne fotografie, ktoré „náhodou“ uniknú.

 

Leon ako Astra

Nejde o spoluprácu španielskej a nemeckej značky. To sa len britskému magazínu Autocar podarilo „nachytať“ Leon „prezlečený“ za Opel Astra GTC. V Seate sa ho snažili zamaskovať fóliami tak, aby vzbudzoval na prvý pohľad dojem, že ide o iné auto, ako v skutočnosti je. Ale skúseným paparazzi lovcom neprešli cez rozum a na svete je séria obrázkov trojdverového Seatu v prevleku. Umožňuje poobzerať si, čo sa skrýva pod falošným krytím.

Zdroj: Autocar
Zdroj: Autocar

Pripomeňme ešte, že SEAT na jeseň odhalí model, ktorý mu už dlho chýba v jeho portfóliu. Kompaktné kombi Leon ST by tak malo „pricestovať“ aj na náš trh na prelome rokov 2013/2014.

Jozef Vydra
ZDROJ: Autocar, Theophilus Chin

Komentáre k článku


Stream naživo