2023-07-26 20:50:00
Policajtom unikali hodinu
Policajtom unikali hodinu
Zdroj: 7News.au

VIDEO Ukradli biely Hyundai. Policajti ich prenasledovali hodinu. Nešlo ich zastaviť

Polícia zo Sydney v Austrálii prenasledovala dvojicu na úteku takmer hodinu.

A keby to vodič ukradnutého Hyundai Sonata nepokazil, naháňali by ich, až kým by im nedošiel benzín. Polícia v austrálskom Sydney sa približne pred týždňom snažila zastaviť dvojicu v automobile značky Hyundai. Policajti pre 7News neuviedli čo bolo hlavným dôvodom prenasledovania, no z následných obvinení si možno urobiť obraz. Ale k tomu neskôr. Takéto naháňačky nie sú v Austrálii bežné, respektíve netrvajú dosť dlho na to, aby k nim mohli priletieť aj spravodajské vrtuľníky.

Naháňačka v uliciach najväčšieho austrálskeho mesta Sydney prebiehala prekvapivo dlhý čas zdanlivo pokojne bez výraznejšej snahy policajných zložiek zastaviť vozidlo. Takýto menej násilný postup policajti zvolili pravdepodobne pre vysoké riziko výraznejšieho ohrozenia verejnosti. Vodič sa pri jazde neštítil jazdiť v protismere, kľučkovať pomedzi protiidúce autá na frekventovaných hlavných ťahoch, nič si nerobil z plných čiar, ani zo semaforov a relatívne úspešne sa vo vysokej rýchlosti vyhýbal všetkým prekážkam. Z následných informácií od polície tiež vyplýva, že dvojica bola ozbrojená strelnými zbraňami, takže menej nápadný prístup policajtov sa dá pochopiť. V čase, keď sa nad vozidlo vzniesol spravodajský vrtulník  bol už biely Hyundai značne poškodený pravdepodobne práve pri naháňačke s policajtmi..

Naháňačka skončila nárazom do stĺpa na križovatke a následným zadržaním 39-ročného vodiča a jeho 37-ročnej spolujazdkyne. Policajti boli na mieste nehody do pár sekúnd v neoznačenom vozidle. Oboch spacifikovali. V čase nárazu prenasledovalo Hyundai šesť polícajných áut, ktoré však na zázname z vrtulníku nevidieť. Policajti muža obvinili z dvadsiatich porušení zákona vrátane nelegálnej držby zbrane na verejnosti, lúpeže, nezastavenia na výzvu a z mnohých ďalších. Jeho kolegyňa dostala šesť obvinení. Pozrite si video z naháňačky, nezostrihaný záznam live prenosu nasleduje po zhrňujúcej reportáži.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: 7News.au

Komentáre k článku


Stream naživo