2023-07-10 11:58:00
Dobrých ľudí sa všade
Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí, povedali si v Suzuki
Zdroj: Suzuki Iberica

Koľko ľudí sa zmestí do Suzuki Vitara? Je to oveľa viac, než čakáte

Keď píšem test modelu Suzuki, vždy tvrdím, že v aute sa celkom pohodlne odvezú štyria.

I keď je tam päť pásov, auto je naozaj kompaktné a akokoľvek budú tí piati tiež kompaktní, nebude im na dlhšej trase obzvlášť pohodlne. Pravdou je, že keď už prekonáte hranicu prijateľného pohodlia a s istotou vplávate do vôd nepohodlna, do tohto autíčka sa zmestí omnoho viac ľudí, než je zapísaných v papieroch.

Suzuki Vitara je tu už od roku 2015 a má za sebou hneď dvojicu väčších zmien. Stále sa slušne predáva, i keď jej predaje vo väčšine Európy časom výraznejšie klesli. O novej generácii sa veľmi nehovorí, no ani nemusí, pretože auto drží pohonnými jednotkami krok s dobou a Podkapotou má motorizácie, ktoré novým emisným normám vedia vyhovieť. Vyberať si môžete medzi atmosférickou jednotkou s trochu silnejším ako miernym hybridom, alebo turbomotorom s miernym hybridom.

Keďže však auto už má nejaký ten rok a veľkú pozornosť bez drahej reklamy nezíska, je čas na alternatívne lacnejšie cesty ako toto autíčko pripomenúť. Suzuki Iberica tak v Španielsku prišla s nápadom narvať do auta čo najviac ľudí. My na Slovensku s týmto športom tiež máme skúsenosti, no Španieli asi nemali v čase svojho pokusu po ruke opitého slovenského futbalistu. Napriek tomu je ich výsledok ešte lepší. Do Vitary sa natlačilo celkovo 23 mladých, veselých a značne elastických španielskych ľudí s priemernou (Španielskou) výškou. Nuž nie sú to zrovna slovenskí urastení junáci, ale aj tak je to obdivuhodný výkon. Španieli chceli takto poukázať na fakt, že drobná Vitara s dĺžkou 4175 mm a s rázvorom 2500 mm patrí k autám, ktoré z minima ťažia maximum a zo svojich drobných rozmerov vedia ponúknuť solídne priestrannú kabínu. S tým treba súhlasiť, 23 španielskych juniorov to vie potvrdiť.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Suzuki

Komentáre k článku


Stream naživo