2023-07-07 14:30:00
MG4 XPower
MG4 Electric XPower
Zdroj: MG

FOTO: MG predstaví hot-hatch. MG4 XPower silou prekonáva najlepších. Cenou podlieza

Britská automobilka MG vlastnená čínskym koncernom SAIC sa plánuje vytiahnuť na podujatí Goodwood Speed Festival.

Na toto tradičné podujatie, ktoré odštartuje o niekoľko dní si MG pripravilo doteraz najvýkonnejší model. XPower však nebude len zaujímavým konceptom. Toto auto pôjde do predaja s cenovkou, ktorá dramaticky podlieza hot-hatch automobily s jeho výkonnostnými parametrami. Aby bolo jasné o ktoré ide: MG4 XPower má výkon, ktorým sa vyrovná modelom ako Mercedes-AMG A45, či Audi RS3.

MG však tvrdí, že auto zvládne podstatne viac ako len dynamiku v priamke, pretože vozidlo prešlo výraznou úpravou podvozku. Ten je o 25% tuhší ako u štandardného modelu MG4. Vozidlo disponuje dvomi motormi so silnejším umiestneným vzadu. Má elektronický diferenciál a je schopné vektorovať krútiaci moment medzi nápravami. Túto techniku doteraz MG nemalo a MG4 Electric XPower je prvým modelom.

Predný elektromotor dodáva 150 a zadný 170 kW výkonu. Systémový výkon je 320 kW (430 k) a krútiaci moment je 600 Nm. Auto vďaka novému akceleračnému módu dokáže zrýchliť z 0 na 100 km/h za superšportových 3,8 sekundy. V zákrutách ho majú podržať pneumatiky Bridgestone Turanza, ktoré podľa mňa príliš športové nie sú, no pre elektromobil sú v porovnaní s bežnými úspornými gumami lepivé až-až. Aby toho nebolo málo, auto má 345 mm brzdové kotúče s oranžovými strmeňmi, aby sa aj zastaviť vedelo včas (v čom najviac pomáhajú samozrejme lakované strmene). Veľké úpravy dizajnu pritom netreba čakať, zopár oranžových komponentov, väčšie disky a to je aj všetko. To podstatné skrýva Podkapotou...

Cenovka štartuje na úrovni 42-tisíc eur na domovskom trhu vo Veľkej Británii.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo