2022-05-13 12:04:00
WILL.I.AMG
WILL.I.AMG
Zdroj: Mercedes-AMG

Laxatívna záležitosť: WILL.I.AMG je AMG GT 4-door s dvomi dverami a tvárou G

Už ste určite počuli o umelcovi, ktorý si hovorí will.i.am, áno, všetko malým a s bodkami.

Kedysi sa pohyboval hudobnej skupine Black Eyed Peas, z ktorej vystúpil a vydal sa na sólovú dráhu. Odvtedy je jeho hudba veľmi špecifická a jeho vkus na autá ešte špecifickejší. Stal sa ambasádorom pre elektrifikované AMG a teraz si mysli, že keď mal, kedysi, „vlastnú automobilku“, tak môže kecať do dizajnu naďalej.

Nie je však všetko zlato, čo sa blyští a nie každý, kto si mysli, že rozumie dizajnu mu naozaj rozumie. Veď susedovi z horného konca by ste tiež nedali navrhnúť predok nového Ferrari. Ibaže by ste bývali na jednej ulici s ozajstným automobilovým dizajnérom, napríklad Kabaňom. Nový kúsok, pod ktorý sa podpísal spevák, alebo na ktorom sa dovyvádzal, je veľmi, veľmi zvláštny. Ako základ mu prišiel model Mercedes-AMG GT 4-Door.

Odvtedy, keď bol štvordverák normálny, sa toho veľa zmenilo a kreácia s názvom WILL.I.AMG sa určite nechala inšpirovať všetkým možným a medzi iným našla niečo aj v Rolls-Royce Wraith. Z neho má dozadu otvárateľné dvere. Už nie sú štyri, ako tomu bolo v prípade pôvodného modelu, ale sú len v polovičnom počte. Z modelu SLS si zase prevzal tento obludný výtvor rozdelenú presklenú strechu. Tá by mala pripomínať Gullwing dvere, ktoré by sa mohli vyklápať smerom hore. Avšak korunu všetkému dáva predná časť, ktorú vozidlo podedilo po triede G a vyzerá naozaj veľmi… Je to správne slovo kontroverzne? Alebo hnusne? Necháme na vás, vyberte si sami, ale už pri pohľade na kapotu je jasné, že tento predok autu určite nesedí a dizajnér niečo nespravil správne. Ako koruna všetkého je vpredu logo Mercedes, ktoré je zakomponované do tváre medveďa. Čo môže byť šialenejšie!

Túto ideu reppera, ktorá môže patriť kľudne k nočným morám, vyrobili v nechválne známom West Coast Customs, ktoré bolo hlavnou základňou v relácii Pimp My Ride. Vtedy Xzibit bral autá v zlom stave ľuďom a dával im ich akože dokopy, pričom kreácie boli naozaj šialené. Podobne šialené ako nový WILL.I.AMG.

Motor však ostal pôvodný a štvorlitrovy osemvalec s dvomi turbami nemá žiadne zásadné posuny výkonu. Je otázne, ktorú verziu kontroverzný automobilový dizajnér použil, ale, v zásade, môže byť výkon až 471 kW (640 k), keďže verzia E-performance ešte nie je poriadne dostupná. Ako reálnu premiéru si Viliam zvolil ukážku na veľkej cene Miami. Treba dúfať, že to s produkčnou verziou nikdy nebude myslieť vážne a zostane len pri tomto jednom kuse. Naň sa, našťastie, dá zabudnúť. Rovnako tak ani pes neštekne po ostatných automobilových kreáciách tohto samozvaného dizajnéra vozidiel.


AUTOR: © Zoznam/jm
ZDROJ: Mercedes-AMG

Komentáre k článku


Stream naživo