2021-10-01 11:50:00
Veverička a jej usilovná
Veverička a jej usilovná snaha obložiť celý motor auta orechmi
Zdroj: Bill Fischer FB

Toto urobila jedna veverička za pár dní. Do motora pikapu nanosila kilá orechov

Zima sa blíži a malé hlodavce si robia zásoby. Nie je vraj lepšie miesto pre komôrku ako veľký motor.

Malá veverička a veľké orechy. Ťažko sa tomu rozumie, no predsa je to tak. Malá veverička iba v priebehu niekoľkých dní nazbierala za štyri kýble vlašských orechov v šupke a naukladala ich do motora veľkého pikapu Chevrolet Silverado. Majiteľovi auta menom Billy Fischer zabralo hodiny vyzbierať ich. Aby sa dostal ku všetkým, musel demontovať aj predný nárazník. Napriek tomu sa ich zopár našlo, ktoré nie je možné vyzbierať. 

Veveričky sú zvieratká na jeseň mimoriadne usilovné. Obvykle si na svoje skrýše vyberajú viacero miest, no zdá sa, že táto sa pokúsila všetky orechy vtlačiť na jedno miesto. Podľa Fischera ide o jednu konkrétnu veveričku. 

Jeho orech už 16 rokov každú jeseň bohato zarodí. Už osemkrát ho veverička takto na jeseň obšťastnila nádielkou orechov v motorovom priestore. Billy si dokonca myslí, že je to stále tá istá. Vždy keď orechy z auta vyberá, sedí na tom istom konári a sleduje ho. Vzhľadom na dĺžku života priemernej veveričky - cca 5 rokov, to síce je možné, ale skôr sa táto dobrá skrýša a rovnaké správanie roznáša generáciami malých hlodavcov. 

Takto obložený motor by pravdepodobne bol schopný naštartovať, no nikto normálny by to asi nespravil, všakže. Hlodavce a iná chamraď zvykne do motorového priestoru vkladať rôzne trofeje a zásoby, no toto je ozaj výnimočná snaha. Stále lepšie, ako keď sa tieto potvorky namiesto zbierania trofejí a zásob pustia do káblov, či nebodaj sa uráčia zdochnúť niekde v útrobách motora. To je väčšia galiba. 

A ak neveríte, že veverička si s takýmito obrovskými orechmi dokáže hravo poradiť. Pozrite si nasledujúce video. 

_____


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: FB, Motor1

Komentáre k článku


Stream naživo